top of page

Ünnepnap - NB I-es ellenféllel avatták az új klubház fejlesztést:Bicskei TC-Puskás Akadémia 0-3 /0-0

Legjobb sorával döntetlenre hozta Csordás Csaba az első félidőt!


Alapos előkészületek után telt ház, közel 400 szurkoló és vendég előtt kezdte meg szerdán délután Tessely Zoltán elnök az új klubház fejlesztés átadó ünnepségét, majd Bálint Istvánné polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Bánki Erik országgyűlési képviselő, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke és a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja kiemelte Bicske sportváros jellegét és azt, hogy méltán lehet büszke a BTC-közösség az elmúlt 7 év fejlesztéseire. A katolikus, a református, az evangelikus és a baptista egyház jelen lévő képviselői megáldották a létesítményt és a felszólalók - kiegészülve mindkét csapat vezető edzőivel és csapatkapitányaival, valamint Mészáros László felcsúti polgármesterrel - átvágták a nemzeti színű szalagot.





Amíg az öltözőket első alkalommal birtokba vevő csapatok a mérkőzésre készültek, a pályán impozáns műsort láthatott a publikum (később a szünetben is) Csintalan Márk gitáros-énekes, a Ludovika Cheer Team táncos lányai és a Freestyle FC labdazsonglőrei (Lipták Zoltán és Szabó Milán) részvételével.



Nemes gesztusként Jakab Zoltán bicskei játékvezető kapta meg ezt a mérkőzést, az I. félidő kezdőrúgását pedig Csordás Csaba szakmai igazgató kisfia, Palkovits Barnabás végezhette el. Az impozáns megnyitó és műsor után a Bicskei TC az Illés - Gaszner, Bozsoki, Lakatos, Dankó - Tajti, Varga Sz., Marsa, Hirman - Savanya, Sóron összeállításban kezdett, míg a vendégek a veretes Pécsi - Mezgrani, Babós, Stronati, Nathaniel - Slagveer, Plsek, Komáromi, Baluta - Colley, Zahedi sorral indítottak. Némi óvatossággal kezdett a két együttes, az első bíztató lehetőség csapatunk előtt adódott, Sóron jobb oldali beadása lövőhelyzetben találta Varga Szabolcsot, akinek 8 méteres lövése a kapus kezében halt el.





A következő percben a 16-os bal oldali sarkától szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Baluta ívelt, Colley pedig a túlsó ötös sarkától visszafelé fejelt. A 17. percben Slagveer jobb oldali beadását Zahedi 10 méterről fölé-mellé fejelte. Nem sok hiányzott a bicskei vezetéshez! A 21. percben Sóron szerzett labdát az ellenfél 16-osa előtt, néhány lépés után 14 méterről a jobb kapufát találta telibe, az ellentámadásnál az előre húzódó Stronati 10 méteres lövése a blokkról pattant ki. A 25. percben Komáromi bal oldali beadása után Colley 10 méteres fejesét biztos kézzel fogta Illés. A 28. percben Zahedit akadályozták védőink a 16-os előtt, a szabadrúgást a sértett a sorfalba rúgta. Két perccel később újabb szabálytalanság a 16-os előtt, ezúttal Baluta lőtt 22 méterről, a labda azonban Illés kezében landolt. A 44. percben Varga Sz. cselezgetett a bal oldalon, beadását Marsa 8 méterről tűzte rá, de Pécsi a helyén volt és védett. Derekas küzdelemben igen értékes döntetlennel hozta az első félidőt a BTC.


A szünetben a PAFC kettőt cserélt, Van Nieff és Dusinszki léptek pályára Nathaniel és Slagveer helyett, míg a BTC - gondolva a hétvégi fontos balatonfüredi bajnokira is - a Papp - Varga László, Lapos, Vékony, Vicz -Dencinger, Sipos, Gálfi - Kovács, Szokolay, Molnár összetételben folytatta. Az 53. percben van Nieff bal oldali beadása a túloldalon akadálytalanul gurult ki, a kaputól öt méterre. Egy óra játékidő elteltével a támadó térfél közepétől Zahedi fejjel indította Colleyt, aki némi kűzdelem után a 16-oson belülre érve a tehetetlen kapus mellett a jobb alsó sarokba gurított (0-1). A következő percben Plsek került nagy helyzetbe, de a jól kiinduló Papp vetődve védett. Ezután még két újabb csere történt a hazai oldalon, míg a vendégeknél hosszú idő után pályára lépett Szolnoki, valamint Postobányi, Plsek és Nathaniel helyett. A 77. percben Komáromi egy jobbról beemelt labdát lőtt rá mintegy 20 méterről, Papp szögletre ütötte a lövést.


A 82. percben Sipos ugrott ki jó ütemben a védők közül, 20 méterről lőtt, de a kapus oldalra ütötte a labdát. A 84. percben jobb oldali szabadrúgás után a labda Szolnoki elé pattant, ő pedig 8 méterről a léc alá emelt (0-2). Újabb két perc eltelte után kezezés a vendégek 16-osa előtt, a megítélt szabadrúgást Németh lőtte, a sorfalról az alapvonalon túlra pattant a labda. Az utolsó előtti percben Zahedi Colley elé továbbított, aki 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-3). Az ünnepi hangulatot, főleg az első játékrészben igen jó játékkal tette még emlékezetessé csapatunk, köszönet a PAFC-nak, hogy elvállalta, majd komolyan is vette a gálamérkőzést. Folytatás vasárnap 14.00 órai kezdéssel Balatonfüreden. (tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter, fotó: ifj. Döme László)






bottom of page