top of page
btcsporttelep.jpg

Klubtörténet

A 20. század elején Bicskén már levegővel felfújt, nagy bőrlabdát kergettek, rúgtak a fiatalok. Ennek köszönhető, hogy 1912-ben megalakult a Bicskei Torna Club, röviden a BTC. Az alapító Prockl Gyula volt. Ekkor az egyesület színe piros-fehér volt, majd kék-sárga lett.
Ezután több bicskei sportegyesület is alakult, de a BTC-n kívül rövid időn belül mindegyik megszűnt. A Bicskei Munkás Testedzők Egyesülete csak rövid ideig működött, 1920-ban megszűnt, 1923-ban alakult a Bicskei Sport Egylet, majd a Bicskei Levente Sport Egyesület, de a második világháború után már csak a BTC maradt. A 100 év alatt számtalan szakosztály működött az egyesületen belül, asztalitenisz-, atlétika-, kézilabda-, labdarúgó-, sakk-, súlyemelő-, teke-, és tenisz-szakosztály is.

A BTC aranykora a hetvenes évekre tehető, ez idő tájt Bicskei Spartacus TC néven szerepeltek a csapataik, mert a Budapesti Spartacus sportszerekkel látta el az egyesületet. Ekkor volt a legtöbb működő szakosztálya a klubnak. A sok sportág közül azonban a labdarúgás volt mindig a legnépszerűbb. A hetvenes évek elején épült a mostani sporttelep, mely azóta is a labdarúgók otthona.

Bicske-34.jpg

A Bicskei Torna Club Egyesület működését megfontolt, körültekintő gazdálkodás jellemzi. A sportegyesület közel 400 felnőtt és utánpótláskorú versenysportolónak és további több száz tömegsportot kedvelőnek nyújt rendszeres sportolási, szórakozási lehetőséget és helyszínt a szabadidő kulturált eltöltéséhez. A 2016 óta tartó folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már egy ékszerdoboznak is beillő füves center labdarúgó pálya és egy nagy műfüves edzőpálya, a hozzájuk tartozó – jelenleg a bővítés utolsó fázisában járó – épületegyüttes segíti 10 labdarúgó csapatunk felkészülését a megmérettetésekhez. A szabadidősportok számára pedig egy kisméretű műfüves focipálya, egy többfunkciós rekortán játéktér és egy salakos teniszpálya áll folyamatosan rendelkezésre. 

A kisebbekre gondolván a sporttelep Akácfa utca felőli oldalán rönkfa játszótér és a nyári időszakban strandröplabda pálya is segíti a kikapcsolódást szülőknek és gyermekeknek egyaránt. Mint minden sportegyesületnél, Bicskén is alapos fejfájást okoztak a hirtelen megugró energiaárak, de a nehéz körülmények ellenére a klub vezetősége úgy látja, az elmúlt évek során bevezetett takarékossági intézkedések és beruházások lehetővé teszik, hogy a korábbi évek gyakorlata szerint zavartalanul folytatódhasson a munka az egyesület háza táján. A sporttelep kapuja nyitva áll az ünnepek alatt is minden mozogni szándékozó előtt és január elején teljes lendülettel kezdődik meg a labdarúgó csapatok felkészülése bajnokságuk tavaszi idényére.

Egyúttal büszkén tájékoztatjuk az érdeklődőket őszi eredményeinkről. 7, 9 és 11 éves labdarúgó palántáink minden Bozsik Tornát sikeresen teljesítettek, számos különdíjat hazahozva. A csökkentett pályán szereplő 13 évesek remek teljesítménnyel vezetik a fejér megyei bajnokságot. A regionális bajnokságokban versengő 15 évesek a 7. helyen, a 17 évesek a 9. helyen, míg a 19 évesek szintén a 7. helyen várják a tavaszi folytatást. A fejér megyei I. osztályú bajnokságban elindult felnőtt tartalékcsapatunk a 15. helyen áll és a bennmaradásért fog harcolni tavasszal. Első csapatunk az NB III Nyugati csoportjában az őszi idény második felében nyújtott jó teljesítményével, az erős, 20 csapatos mezőnyben a 10. helyről várja a folytatást.

Külön öröm a nyáron megalakult 13 éves lány focicsapatunk szereplése, akik az összesített, nem hivatalos tabella 2. helyén állnak. A fejér megyei bajnokságban szereplő kispályás labdarúgó csapatunk vezeti csoportját, reális eséllyel az aranyérem elhódítására. Leány 13 éves kézilabda csapatunk minden mérkőzésén helyt állt (itt sincs hivatalos tabella, mert a 7-13 éves korosztályban egyik sportágban sem az eredményeket helyezik előtérbe a szakszövetségek), 19 éves lányaink pedig a 12. helyen folytatják a bajnokságot. Asztalitenisz csapatunk a fejér megyei bajnokság 6. helyén áll, de decemberben még két mérkőzésen is lehetősége van a csapatnak az előrelépésre.

Kapcsolat

Kapcsolat

2060, Bicske,

Kerecsendi Kiss Márton utca 2.

 2061, Bicske, Postafiók 36. 

  • Facebook
  • Instagram

Köszönjük, hamarosan válaszolunk!

bottom of page