top of page

Viharos hangulatban és a játékvezetői hármas főszereplésével vitte el a 3 pontot a vendégcsapat!


A beígért ramaty időből csak az élénk szél érkezett meg, így elviselhető körülmények között kissé meglepő összeállításban kezdtünk az előző idényben még NB II-es Dorogi FC ellen. Kapusposzton először kapott lehetőséget tétmérkőzésen a fiatal Radnóti Botond, így a fiatalszabály teljesítésével rutinosabb labdarúgót tudott Csordás Csaba a kezdőbe jelölni. A Radnóti - Szalai, Dulló, Bozsoki, Száhl, Gaszner - Tajti, Király, Hirman - Sóron, Tischler összetételben kezdte a találkozót csapatunk.

A vendégek kaptak jobban lábra, a 2. percben Ferkó Á. lövése a saját társában akadt el, a labda a bal oldalra pattant, Papp középre ívelt, Vigh fejelt kapura 8 méterről, Radnóti egy kiejtés után megfogta a játékszert a gólvonal előtt, majd mindenki meglepetésére, a távol és rossz szögben helyezkedő partjelző beintésére a játékvezető gólt ítélt (0-1).

A negyedik percben jobb oldali taccsot követően Tischler egy csel után lőtt kapura, de a kisérlet gyengére sikerült. A 10. percben a rosszul helyezkedő hazai védők közül kilépve Tóth került óriási ziccerbe, 15 méterről leadott lövését Radnóti nagy bravúrral, a kapufa segítségével ütötte az alapvonalon túlra. Három perccel később Sóron futtatta Szalait, akinek jobb oldali beadását az egyik vendégvédő a kapu torkából fejelte ki. A 17. percben Ferkó Á. vezetgette a labdát, majd 22 méterről nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba (0-2). A 23. percben Tischler az ellene elkövetett szabálytalanság után lőhetett 25 méteres szabadrúgást, Pálfi üggyel-bajjal mentett szögletre, majd Sóron bal oldalról ívelt szabadrúgásból a kapu elé, Száhl fejese pedig alig kerülte el a kaput. A 30. percben védőnk és kapusunk egymást zavarták, így a lecsorgó labda Vigh elé került, aki az üresen maradt kapuba gurított (0-3).

A 37. percben Tajti cselezgetett, majd lőtt a 16-osról, kezezésgyanúsan pattant le az egyik védőről, a bíró azonban nem látott okot a közbeavatkozáshoz. A 39. percben sarokrúgást követően Bozsoki a 16-os közeléből lőtt kapura, a védőről jobbra pattanó labdát Szalai 14 méterről kapásból bombázta a kapuba (1-3). A 44. percben Tajti passzolt Király elé, aki 22 méterről alig tévesztette el a kaput. A 45+1. percben Gaszner adott be a bal oldalról, Tischler fejese azonban nem okozott gondot a fiatal kapuvédőnek. A bíró rejtélyes okból öt perc ráadást jelzett, ennek negyedik percében Sóron a félvonalról rúgott szabadrúgását a vendégek kivágták, az elől maradó csatár megindult a kapunk felé, Sóron csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért a játékvezető piros lapot mutatott fel neki.

A II. játékrész úgy kezdődött mintha nem lennénk emberhátrányban, az előre lóduló Száhl bal oldali beadása után alakult ki gólhelyzet a vendég kapu előtt. Az 58. percben Tajti és Hirman helyett Varga Sz. és Lakatos álltak be. A 60. percben a gólhelyzetbe kerülő Tischlert rántották le a 16-os előtt, a bíró “csak” szabadrúgást ítélt, a sértett lövését Pálfi hatástalanította. A 68. percben bal oldali szöglet után Tischler fejese centikkel kerülte el a kaput. A 73. percben jobb oldali korner után Ferkó Á. veszélyeztetette a hazai kaput, majd Bokán Barnabás fejesét fogta Radnóti. A következő percben Szalait Benke váltotta. A 76. percben nagy kapu előtti kavarodás után Bozsoki fejelt a kapus kezébe, majd Gaszner jobb oldali beadását követően Varga Sz. fejelt a kapu torkából mellé.

A 81. percben Király helyett a sokáig sérült Fördős lépett pályára. Két perccel később Tischlert szabálytalanul állították meg a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett biztos lábbal értékesítette (2-3).  A hátralévő időben is hajtott csapatunk becsülettel az egyenlítésért, de sajnos sikertelenül. A lefújást követően reklamálás után még Csordás Csaba szakmai igazgatót is piros lappal "jutalmazta" a játékvezető. A 2. percben valóban az utóbbi évek legvitatottabb játékvezetői döntését láthattuk és mindezt nehezen dolgozta fel játékos, stábtag és néző egyaránt.

Félóra játékidő után majdnem eldőlt a meccs, majd a szépítést követte a kiállítás. A II. félidőben minden-mindegy alapon igen közel került az egyenlítéshez csapatunk, de a lehetőségeinket nem sikerült kihasználni. Folytatás csúcsrangadóval vasárnap, az óraátállítás után már 16.00 órától, a szintén botladozó Opus Tigáz Tatabánya ellen.



bottom of page