top of page

Történelmi siker, először sikerült elhozni Érdről a 3 pontot!

Az ódon érdi sporttelep nem éppen ideális körülmények (szakadó eső és barátságtalan szél) között fogadta csapatunkat és a körítés ellenére is szépszámú „tigriseinket”. A mérkőzést a Papp - Gaszner, Bozsoki, Vékony, Dankó - Marsa, Dencinger, Hirman - Savanya, Sóron, Varga Szabolcs összeállítású együttesünk kezdte.



A 4. percben Varga Sz. kínálta meg a hazai kapust egy 22 méteres lövéssel, a csúszós talajon megpattanó labda azonban nem hozta zavarba a rutinos kapu védőt. A 21. percben Pál könyöklésért sárga lapot, csapatunk pedig szabadrúgást kapott, amit Sóron ívelt be a 16-os bal oldali sarkának közeléből, Kertész másodjára fogta meg a labdát. A 28. percben Dencinger Marsát indította, ő Varga Sz. elé tálalt, ám a védők az utolsó pillanatban szerelték. A következő percben Sóron cselezgetett a jobb oldalra keveredve, átívelését Varga Sz. bal oldalról középre emelte Marsának, aki egy kis igazítás után a kapu közepébe gurított (0-1). Nem sokáig vezettünk! A 35. percben szabadrúgást kapott a hazai csapat, a kaputól mintegy 28 méterre, Morvai jól eltalált lövése pedig a kapu bal oldalában kötött ki (1-1). A 39. percben Gaszner vezette befelé a labdát a jobb oldalról, 15 méterről a jobb felső sarokra célzott, Kertész nagy bravúrral ütötte az alapvonalon túlra. Az első játékrész utolsó percében Pallagi jobb oldali beadását Pál 8 méterről a kapufára fejelte, majd a védőink szögletre mentettek.

A 49. percben Papp kapukirúgása elakadt egy tócsában, Bozsoki eszmélt, és javított. Az 51. percben Marsa passzolta a labdát a bal oldalra Dankónak, aki néhány lépés után beadott, a feladó pedig 8 méterről fejjel a kapuba csúsztatott (1-2). A 63. percben újabb Dankó beadás, amit Savanya centikkel fejelt a kapu mellé. A 68. percben Gaszner továbbított Varga Sz. elé, aki a 16-os sarkától emelt a kapura, de Kertész látványos vetődéssel mentett. A 71. percben Dankó beadása az egyik hazai védő kezén csattant, a jogosan megítélt 11-est Sóron magasan fölé bombázta. A 81. percben Morvai a 22 méteres szabadrúgását ezúttal a sorfalba bombázta. A következő percben Hirmant Gálfi váltotta. A 85. percben Dencinger labdájával Sóron befelé cselezés után lőtt a kapus kezébe. A 87. percben Varga Sz. helyett Molnár lépett pályára. A 90. percben Pintér 20 méteres lövése tornáztatta meg Pappot. A ráadás harmadik percében Gajda 18 méteres szabadrúgása akadt el, mielőtt elérte volna a kaput. A hátralévő néhány másodperc erejéig Sipos foglalta el Sóron helyét.

Keményen küzdött a két csapat egymással, és az elemekkel. A csatából végül 96 percnyi játék után csapatunk került ki győztesen, teljesen megérdemelten, ráadásul a gólkülönbség a hazaiak számára hízelgő. A 2022/23-as szezont záró mérkőzés következik a jövő vasárnap a Gyirmót második csapata ellen, 17.00 órai kezdettel, amit koncertekkel tarkított záróbuli követ. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)




bottom of page