top of page

Tízperces gólzuhatag után megvan az első felkészülési siker: Újpest FC II-Bicskei TC 2-3 (0-1)

Értékes skalpot gyűjtött be Csordás Csaba csapata, önbizalmat szerezve a folytatáshoz!




Bár ugyanúgy 29 ponttal rendelkezik, mégis a Közép csoportban az 5. helyen telel az Újpest FC II. csapata, szemben a Bicske Nyugati csoportbeli 10. helyével. Gyönyörű napfényben érkeztünk a csodálatos újpesti edzőközpontba, ahol kerítés választja el az UTE és az Újpest FC felségterületeit. Kezdésre elillant a napsütés, így csípős téli hidegben vonult ki csapatunk a műfűre, ezúttal az Illés - Gaszner, Bozsoki, Lakatos, Dankó - Hirman, Vékony, Marsa - Tajti, Sóron, Kovács összeállításban. Óvatos, nem túl eseménydús kezdés után a 11. percben Dékei lépett ki a bal oldalon, 10 méteres lövését Illés kiütötte, a kipattanót azonban Szűcs 18 méterről fölé lőtte. Tíz perccel később Bozsoki szerelését látta szabálytalannak a bíró, a megítélt 26 méteres szabadrúgást Dékei a kapu mellé küldte. Folytatáshoz kattints!

A reklamálásokkal teli meccskezdés nem múlt el sárga lap nélkül, így a továbbiakban már a játékra koncentráltak a csapatok. A 25. percben az oldalvonal mellől a 11-es magasságából Sóron végezhetett el szabadrúgást, a kaput célozta meg, de a hazai kapus mentett. Két perccel később Tajtit akadályozták szabálytalanul a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Sóron biztos lábbal a jobb alsóba lőtte (0-1). A 30. percben Gaszner jobb oldali beadása után Sóron került földre, a játékvezető ezúttal nagyvonalúan továbbot intett. A 33. percben Kovács remek passza után Sóron 14 méterről mellé lőtt, majd öt perccel később Lakatos forintos labdáját Marsa 18 méterről emelte mellé.


A szünetben Illés, Lakatos és Marsa helyett Papp, Izing valamint Sipos folytatták. A 47. percben Kovács ellen szabálytalankodott a kapujából messze kint bóklászó Miklósi, Sóron lőtte a szabadrúgást, a kapu fölé. A következő percben Tajti futott el a jobb oldalon, remek beadását Sóron kapásból lőtte a léc alsó lapjára és onnan a gólvonalon túlra pattant a labda (0-2). A kezdést követően Tajti Kovácsot futtatta, az ő átadását Dankó 20 méterről alig lőtte fölé. Az 53. percben Dékei a bizonytalankodó védőink közül lépett ki és kissé jobbról,14 méterről a hosszú sarokba lőtt (1-2). Három perccel később Mucsányi lemásolta játékostársát és ugyanonnan, ugyanúgy szerzett gólt (2-2).

A következő percben Gaszner lódult meg a jobb oldalon, élesen belőtt labdáját Kovács kapásból bombázta a hálóba (2-3). Gólzuhatagot hozott a második félidő első 10 perce! A 66. percben Gasznert Csilus váltotta. A 77. percben újabb hármas csere, Sóron Kovács és Tajti helyett Varga Szokolay és Savanya folytatták. A 85. percben Bozsoki a bal oldali 16-os sarkánál szabálytalankodott Quasim ellen, de a sértett szabadrúgása nem jelentett veszélyt a kapura. A 87. percben Izing ívelt Vékony fejére, de a 10 méteres fejes nem sikerült. A fiatal, erőtől duzzadó vendéglátók ellen bíztató, friss, helyenként jó játékkal győzött csapatunk, megszerezve a felkészülési időszak első győzelmét. Folytatás hazai pályán, szombaton 11.00 órai kezdéssel az Iváncsa KSE csapata ellen.

bottom of page