top of page

Szupercsapat + szupertábor + szuperfutball = győzelem: Bicskei TC-Opus Tigáz Tatabánya 1-0 (1-0)

A listavezető 24 forduló alatt mindössze második vereségét szenvedte el Bicskén és ez az 1. helyébe került!



A Bicskei TC látványos tavaszi rajtot vett, három forduló alatt 7 pontot szerzett és még gólt sem kapott. Ilyen előjelek után Csordás Csaba alakulata megfelelő önbizalommal felvértezve várta a listavezető Opus Tigáz Tatabányát, amely 23 forduló alatt mindössze egyetlen alkalommal talált eddig legyőzőre és joggal pályázott az NB II-be jutásra, illetve az oda vezető osztályozós párharcra. Csapatunk az Illés - Gaszner, Bozsoki, Vékony, Dankó - Hirman, Tajti, Marsa - Savanya, Sóron, Varga összeállításban kezdte a mérkőzést. Folytatáshoz kattints!

Táblás ház, népes bicskei és tatabányai tábor előtt kezdődött a derbi, amelynek a 2019-es osztályozó (amelyet követően a Bicske jutott elsőként magasabb osztályba) óta külön pikantériája van. A csípős időt ellensúlyozandó, nagy lendülettel kezdett a két csapat. A 3. percben jobb oldali nagy vendég bedobás után Bozsoki felszabadító rúgását a tatabányai védő elvétette, Sóron egyedül indulhatott volna a kapura, de a göröngyös talaj megtréfálta, így oda lett a lehetőség. Még ebben a percben Savanya cselezett az alapvonalon, majd beadott, a labda Marsa elé került, 10 méteres emelése azonban elkerülte a kaput. Keményen gyűrte egymást a két együttes a mezőnyben, sokszor az amerikai futballhoz hasonlóan szinte 10-20 méterenként haladt előre a támadó csapat.


A 30. percig kellett várni a következő jelentősebb eseményre, ekkor Varga jobb oldali sarokrúgása után Sóron az ötös túlsó sarkától a kapufára emelt. A 36. percben a jobb oldali nagy bedobás után alakult ki kavarodás a hazai kapu előtt, Szegő 14 méteres lövése azonban elkerúlte a kaput. A 44. percben Gaszner lódult meg a jobb oldalon, remekbe szabott beadását a jól érkező Varga öt lépésről, tökéletes mozdulattal a kapu jobb oldalába bólintotta (1-0).

Az 54. percben Varga.jobb oldali szöglete után Tajti kissé jobbról, 18 méterről bombázott a léc fölé. Az 59. percben Tajti helyén Sipos folytatta. A 72. percben Sóron kapott labdát a bal oldalon, ám szép cselek után beadásába beleléptek a vendégvédők. Három perccel később Savanya ellen szabálytalankodtak az ötös magasságában a 16-os oldalvonalánál, a szabadrúgás eredménytelennek sikerült, majd némi kakaskodás alakult ki a félvonalnál, sárga lappal színezve. A 77. percben Márton jobb oldali beadása után Németh lőtt 15 méterről kapura, Illés biztos kézzel mentett. A következő percben percben Vargát Molnár váltotta.


A 85. percben Székely ellen szabálytalankodtak védőink a kaputól 22 méternyire, a megítélt szabadrúgást Szegleti a sorfalba lőtte. A 88. percben Sóron remek indításával Savanya lépett ki, de nagy helyzetben 15 méterről a kapu fölé lőtt. A ráadás második percében Sóron passzolt vissza Dankónak, de ő 20 méterről "felszabadította" a vendégek kapuját. Ezután még Lakatos lépett pályára Sóron helyett. Bravúros, de teljesen megérdemelt, "megkomponált" győzelmet aratott csapatunk az éllovas ellen. A stabil védekezés következtében helyzetet sem tudtak kidolgozni a vendégek, Varga Szabolcs pedig máris megmutatta, miért is invitálták Bicskére.

A megérdemelt győzelem akár nagyobb arányú is lehetett volna. Le a kalappal a remekül szurkoló Bicske Tigers-tábor és a szakvezetés által kidolgozott taktikát tökéletesen megvalósító csapat előtt. Folytatás szerdán 17.00 órakor klubházavató és 111. évfordulós gálamérkőzéssel (az ünnepi program 15.45-kor kezdődik) az NB I-es Puskás Akadémia FC ellen, majd március 12-én vasárnap 14.00 órától Balatonfüreden. (tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter, fotó: Döme László Balázs)




bottom of page