top of page

Sikerült 4 ponton tartani közvetlen üldözőnket!


Verőfényes napsütésben, tavaszi szélben csapatunk az Illés - Szalai, Dulló, Bozsoki, Száhl, Varga B. - Gaszner, Tajti, Király - Sóron, Varga Sz. összeállításban kezdte az éremrangadónak minősülő mérkőzést a közvetlen mögöttünk álló óbudaiak ellen. A bicskei szereplését jól kezdő Tischler kisebb sérülése miatt nem kapott helyet a csapatban.

Nagy csata folyt a két 16-os között, de az első jelentősebb eseményre a 10. percig kellett várni, ekkor Bozsoki önfeláldozóan mentett Hegyi elől az ötös sarkánál, az eset után mindkét játékos ápolásra szorult, ami sikerrel járt. A 14. percben az imént még ápolt Hegyi próbálkozott 25 méterről lövéssel, a kísérlet azonban bőven elkerülte a kaput. Még ebben a percben Varga B. balról egy remek csel után lőtt a 16-os sarkától, de a vendég védők blokkja mentett. Tíz perccel később a nagy igyekezetben Marques- Airosa és Kulcsár összefejeltek, de az elsősegély után ők is folytathatták. A 32. percben Vankó két szögletet is rúghatott, a második után Illés először a labda mellé nyúlt, majd Barczi fejesénél nagy bravúrral javította hibáját. Az újabb sarokrúgást követően Varga B. mentett nagyot. A 42. percben Sóron ívelt sikertelen szabadrúgást a térfél közepétől a kapu elé, majd Dulló ívelését nem érte el fejjel, így oda lett a lehetőség.

A II. játékrész harmadik percében Gaszner ívelését sem sikerült fejjel elérni Sóronnak. A 61. percben tripla csere csapatunknál, Varga B., Varga Sz. és Tajti helyett Dankó, Lakatos és Savanya folytatták. A 63. percben Sóron gyorsan elvégzett szabadrúgása után Szalai fejelt a túlsó ötös sarkától kapura, de Hajagosnak nem okozott gondot a védés. A 69. percben Sóron jobbról befelé cselezett, majd lőtt a büntető területre érve, a kapusról pattant az alapvonalon túlra a labda, Sóron sarokrúgását belül elvacakolták a játékostársak. A 74. percben Gaszner fejjel indította Savanyát, Pálvölgyi pedig az utolsó pillanatban nagyot mentett előle, majd Sóron-Gaszner összjátékot követően Savanya lőhetett kapura, de a védők blokkolták a lövést. A 78. percben Benke váltotta Királyt. A 81. percben Hirman jelentkezett játékra Gaszner helyett. A 89. percben Illés nagy kirúgása találta meg Savanyát, aki néhány lépés után, talán kissé elhamarkodottan lőtt a vendég portásba A 90+2. percben Kapronczai bal oldali beadását Száhl mentette a gólra éhes vendégek elől a kapu előterében.

Végig kiélezett, nagy csata folyt a pályán, jobbára a két 16-os között. Igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, jellemzően az úgynevezett rögzített helyzetek után voltak gólveszélyes lehetőségek. A döntetlen így igazságosnak mondható, bár nagy lehetőséget szalasztottunk el a felzárkózásra, miután a Veszprém váratlan vereséget szenvedett hazai pályán. Az élen helycsere történt, az éllovas Tatabányával szemben 5 pont a hátrányunk. Folytatás vasárnap 14.00 órai kezdettel újra hazai pályán a Dorogi FC.


bottom of page