top of page

Népligeti otthonában sikerült legyőznünk a Ferencváros II-t!


Időnként erős szélben, de elviselhető hőmérsékletben, füves pályán folytatta az előkészületi meccsek sorozatát csapatunk a szintén harmadosztályú vendéglátók ellen. Kezdenek visszatérni a maródiak, így az Illés - Gaszner, Gyurácz, Lakatos, Száhl, Varga B. - Fördős, Hirman, Sóron - Beliczky, Tischler összeállításban kezdtük a találkozót.

A 3. percben Beliczky ellen szabálytalankodtak a hazaiak, kissé balról 18 méterről Sóron lőtt kapura, a lövés a kapusról kipattant, de nem volt érkező támadó. A 15. percben Száhl lódult előre, a Beliczkytől visszakapott labdát középre passzolta, Tischler fordulásból lőtt, de blokkoltak a védők. A 19. percben Manner jobbról adott be, de Bagi nagy helyzetben mellé lőtt. A 25. percben  Hirman indította a saját térfeléről induló Tischlert, de beérték és kiszorították a védők, így odalett a ziccer. A 28. percben Fördőst akadályozták szabálytalanul az oldalvonalnál, a megítélt szabadrúgást Sóron ívelte középre, Gyurácz emelkedett a legmagasabbra és hat lépésről a kapu bal oldalába bólintott (0-1). Két perccel később Hirman Sóront futtatta, aki az érkező Beliczkyhez továbbított, akinek 12 méteres lövésébe beleléptek a védők. A következő öt percben Szabó két alkalommal tesztelte Illést, aki jól teljesített. Az első játékrész utolsó percében előbb Hirman ugratta ki Sóront, aki mellé lőtt, majd egy Tischler elleni szabálytalankodást követően  emelt középre, ezúttal eredmény nélkül.

A szünetben Illést a szerdán is ügyeskedő ifjú Radnóti váltotta a kapuban. Az 56. percben kettős csere csapatunknál,  Fördős és Beliczky helyett Benke valamint Vicz léptek pályára, a csere után  Száhl vágtázott el a bal oldalon, középre adásáról Benke kissé lemaradt, így csak mellé kotorta a labdát. Egy perc múlva újabb csere, Lakatost Tajti váltotta. A 67. percben Gágyor nagy szabadrúgásába Száhl bele fejelt, a lepattanót Birkás mellé durrantotta. A 75. percben Birkás emelt a kapu elé szabadrúgást, a sűrűből Gaszner fejelte ki a labdát. A következő percben Tischler helyett Boda lépett a pályára. A 81. percben Serdukov 20 méteres lövését blokkolták védőink, majd Ladányi beadását püfőlte a védőinkbe. Az utolsó percekre játéklehetőséget kapott Rigó, Sóron helyén, röviddel később Tajti bal oldali sarokrúgását mellé lőtte. Az utolsó játékpercben egy bal oldali beadást Tomasek tiszta helyzetből a léc fölé fejelt.

Talán mert gyógyulnak a betegek, sérültek, javult csapatunk játéka, legalábbis a szerdához képest, így a győzelem teljesen megérdemelt. A védekezést stabilan megoldottuk, de az előre játékon van csiszolnivaló, akár már a szerdai meccsen, 12.00 órától hazai pályán a Dunaföldvár ellen.

bottom of page