top of page

Időnként felbillent a pálya, de harmadszorra sem sikerült nyerni a Csorna ellen!


Szakadó esőben indult csapatunk az újabb nyugat-dunántúli túrára, de az érkezésre már “kifulladt” az időjárásfelelős, igaz nagy meleget nem sikerült produkálnia. Ez a kis kellemetlenség az Illés - Gaszner, Gyurácz, Száhl, Dankó - Hirman, Király, Lakatos - Varga Sz., Sóron, Savanya összeállítású csapatot nem igazán zavarta, már a harmadik percben Varga Sz. futott el ígéretesen a jobb oldalon, beadása azonban túl mélyre sikerült. A 10. percben Savanya emelt a kapu előterébe, de Varga Sz. csak beleérni tudott, így az alapvonalon túlra pattant a labda. A 15. percben ismét Savanya futtatta remek labdával Varga Szabolcsot, aki lefutotta és elfektette védőjét, majd a kiinduló kapus mellett higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett (0-1). A 22. percben Király mintegy 25 méteres bombája alig kerülte el a ketrecet. A következő percekben előbb Lakatost akadályozták a kaputól 30 méternyire, előbb Sóron ívelt sikertelenül, majd a jobb oldalról emelt középre, Gyurácz fejelt nyolc méterről, a hazai kapus azonban a léc fölé paskolta a labdát. A 39. percben Veres 20 méteres lövését Lakatos rúgta oldalra, majd a jobb oldali beadását követően kisebb tűzijáték alakult ki a kapunk előtt, de sikerült védőinknek tisztázni.

A II. játékrész Király bal oldali beadásával kezdődött, de Varga Sz-ról Kantó kezébe került a játékszer. Az 57. percben a rendkívül aktív Varga Sz-t buktatták a hazai védők a kaputól 20 méterre, a megítélt szabadrúgást a sértett lőtte, alig mellé. A 60. percben Kerékgyártó keverte meg a jobb oldali védelmünket, Visy elé tálalt, aki a léc fölé lőtt. A 64. percben egy előre vágott labdát Márton némi bukdácsolással megszerzett, majd egy csel után 14 méterről lőtt, a labda pedig az egyik védőnkön megpattanva a bal alsó sarokban kötött ki (1-1). A 70. percben Lakatos és Savanya helyett Varga Bence, valamint Molnár léptek pályára, utóbbi a következő percben Gaszner jobb oldali beadását 10 méterről, nagy helyzetben a felső kapufára lőtte. A 73. percben Tóth ugratta ki a védők rossz helyezkedését kihasználva Domjánt, aki 10 méterről a jól kiinduló és szöget záró Illésbe lőtt. A 75. percben Királyt Benke váltotta. A következő percben Kerékgyártó szabadrúgását követően Ladjánszki az égbe lőtt. A 87. percben Száhl bal oldali beadását Sóron 20 méterről a kapu fölé droppolta, majd Varga Sz. adott be a jobb oldalról, ám Molnár elől az alapvonalon túlra mentettek. A sarokrúgás után Benke ívelt középre, Gyurácz hat méteres fejese pedig a léc fölé szállt. A ráadásra Sóron helyét Bozsoki foglalta el, szinte azonnal Molnárt hozta játékba, aki visszaemelt elé, a fejese azonban elkerülte a kaput.

Az első fertályóra végén sikerült bevenni a hazai kaput, ezután tetszetősen és folyamatos fölényben játszott csapatunk a 16-os vonalig. Ez a játék folytatódott a szünet után, de gólszerzést és a mérkőzés lezárását nyomasztó fölényünk ellenére sem sikerült elérni. Miután egy komoly védelmi hiba után egyenlített a Csorna, majd kihagyott egy ordító helyzetet is, hiába rohamozott csapatunk, csak egy pontot sikerült hazahozni.

Folytatás október 1-én vasárnap, 15.00 órai kezdettel a bajnoksesélyes Veszprém ellen, hazai pályán.



bottom of page