top of page

Hatalmas csalódás a sereghajtó otthonában!

A második legközelebbi helyszínen, a szomszédvár Zsámbékon remek időben csapatunk az Illés - Gaszner, Bozsoki, Lapos, Dankó - Marsa, Hirman, Vékony - Savanya, Sóron, Varga Sz. összeállításban kezdte a találkozót.



Már a 2. percben gólveszélyes helyzet alakult ki a hazai kapu előtt, de Sóron szöglete után Bozsoki fölé fejelt. A 12. percben Áprily nagy bal oldali bedobása utáni kavarodásban Monori közelről a kapu mellé gurított. Az ellentámadást követően Sóron bal oldali sarokrúgása kipattant a védőkről, Hirman pedig 20 méterről fölé bombázott. A 26. percben Vargát akadályozták szabálytalanul a kaputól 20 méterre, a szabadrúgást Sóron alig lőtte mellé. Három perccel később Sóron elvesztette, majd visszaszerezte a labdát a 16-oson, a jobbról, 12 méterről eleresztett lövése kipattant Tugyiról, Marsa ismételt 20 méterről, de lövése fölé szállt. A 38. percben Dankó játszott Sóronhoz, aki egy csel után 18 méterről fölé lőtt. A 42. percben Dankó Varga Szabolcsot futtatta, akinek a 10 méteres lövése a kapusról a kapufa sarkára, onnan pedig a kezébe pattant.


A szünetben tripla cserét hajtott végre Csordás Csaba, a gyengélkedő Marsa, kisebb sérülése miatt pedig Sóron és Bozsoki helyett Dencinger, Kovács és Sipos folytatta. Vékony húzódott vissza belső védőnek Bozsoki helyére. A 48. percben a jobb oldalról végeztek el szabadrúgást a hazaiak, ami után Monori 8 méterről mellé lőtt. Az 50. percben Gaszner jobb oldali beadását Varga Sz. 10 méterről lőtte rá, a blokkról az alapvonalon túlra került a labda, a beívelést Kovács fejelte fölé-mellé. Az 53. percben nagy védelmi hibát követett el Vékony, amiből Zsuppán lódult előre a bal oldalon, keresztbe lőtt labdáját Barlangi kissé jobbról a kiinduló Illés lábai között a hosszú sarokba lőtte (1-0). Alig tíz perccel később Savanya harcolt ki szögletet, Varga Sz. beívelését Sipos 6 méterről nagy erővel fejelte a kapu jobb oldalába (1-1). A 69. percben Savanya 18 méteres lövése lepattant a blokkról, Sipos ismétlése a kapus kezében halt el. A 73. percben jobb oldali támadást kóvetően Kovács Gaszner elé továbbított, akinek a 15 méteres bombája mellé szállt. A 77. percben Illés hatalmas kirúgását Kovács kifejelte a kapus kezéből, de a visszaérő védők mentettek a gólvonal előtt. A 78. percben Hirmant Gálfi váltotta, majd két perccel később Varga László lépett pályára Savanya helyett. A 86. percben Kovácsot akadályozták szabálytalanul a kaputól 25 méterre, a sértett lövése mellé szállt. A 90. percben bal oldali kornert követően Kovács passzát Vékony akrobatikus mozdulattal lőtte a léc fölé. A 90+4. percben Gaszner adott be a jobb oldalról, Sipos visszagurított Dencinger elé, de ő 18 méterről fölé durrantott.


A második félidőre ilyen-olyan okok miatt három alap ember nem jött ki. Egy nagy hiba után előnybe kerültek a hazaiak, de nem sokkal később sikerült az egyenlítés, de a tehetetlen előre játék miatt nem sikerült a remélt három pontot megszereznie a BTC-nek. Hatalmas csalódás ez az eredmény, hiszen joggal reménykedhettek szurkolóink a győzelemben a sereghajtó otthonában. A BTC négyszer több ponttal rendelkezik a Zsámbéknál, azonban a papírformát nem tudta igazolni a lelkes hazaiak ellen. Időnként nyomasztó volt a mezőnyfölényünk, hosszú percekig egykapuztunk és körbelőttük a zsámbéki kaput. Pokoli nehéz hét következik, hiszen szerdán a Nagykanizsa érkezik, vasárnap pedig utazunk a Veszprémhez Ajkára. Itt a lehetőség kárpótolni a szurkolókat!



bottom of page