top of page

Gaszner bravúrgólja után Fördős az utolsó pillanatokban szállította a győzelmet!

A nyugat-magyarországi turné első állomásaként a “Hűség Városában” lépett pályára csapatunk. Csordás Csaba sérülések, eltiltások miatt szokatlan összeálításban küldte csatába együttesét. Az Illés - Gaszner, Dulló, Bozsoki, Száhl, Dankó - Lakatos, Hirman, Varga Sz. - Savanya és Benke várta a kezdő sípszót.

Az első két percben két eredménytelen sarokrúgás végzett el Varga Sz. A következő eseményre majd húsz percet kellett várni, ekkor Dankó és Száhl bal oldali bíztató akcióját követően került sor a következő, sikertelen szögletre. A 36. percben az első hazai szögletet követően alakult ki egy kisebb tűzijáték, majd egy sípszó utáni soproni gól, amit természetesen kirúgás követett. A 38. percben Bozsoki sárga lapos belépőjét szabadrúgás követte a 16-os oldalvonalától, Szabados beadása veszélytelenre sikerült, majd Dankó tálalt Benke elé, aki egy jó csel után kisodródva a kapu fölé emelt.

Még ebben a percben Dankó átívelését Gaszner lőtte a léc fölé. A 43. percben Száhl gyorsan elvégzett bedobással indította Varga Szabolcsot, aki néhány lépés után lövésre szánta el magát, a rosszul eltalált labdát Gaszner még elérte, és a jobb oldali ötös sarka közeléből a tehetetlen kapus fölött a hosszú felső sarokba emelt (0-1). Az első játékrész utolsó percében egy bal oldali beadást fejelt 10 méterről a kapu mellé Kocsis.

Az 50. percben Illés jónak tűnő kirúgása vissza pattant a kapuja felé, Kocsis az eléje pattanó labdát egy  igazítás után kissé jobbról a 16-os sarkától a hosszú sarokba továbbította (1-1). A kezdés után Bozsoki futtatta Hirmant, az ő átívelését Gaszner 18 méterről a jobb kapufa tövére lőtte. A 62. percben Dankó és Benke helyett Varga B. valamint Tischler léptek pályára. A 55. percben Maka és Kocsis kettő az egy ellen vezethették a labdát kapura, az előbbi keresztpasszát Illés merész kivetődéssel mentette. Két perccel később Maka 18 méteres lövését biztos kézzel fogta Illés.

A 72. percben Varga Sz. és Savanya fejezték be a találkozót, Beliczky és Fördős folytatták. A 75. percben Varga B. ívelt be a bal oldalról, az egy fejen megcsúszó labdát Gaszner a blokkba lőtte. A 81. percben Gyurácz lépett pályára Hirman helyett. A 84. percben Varga Bence balról indulva jutott a 16-oson belülre, de lövés helyett passzolt, így oda lett a lehetőség. A rendes játékidő utolsó percében ismét Varga B. ívelt a bal oldalról a kapu elé, Fördős pedig remek mozdulattal, hét méteres fejessel csúsztatott a kapuba (1-2).  A négy perces ráadás már nem hozott változást az eredményen.

Az elmúlt meccsek a nagy gólokról szóltak, a soproniak pedig némikepp szerencsés körülmények között születtek, de ahogy mondják: jó csapatnak van szerencséje. Igazán nagy gólszerzési lehetőséget egyik csapat sem alakított ki. Jó helyzetfelismeréssel szereztük góljainkat, ezzel rászolgáltunk a három pontra, és továbbra is ott vagyunk a tűz közelében. Folytatás a Komárom VSE ellen vasárnap 17.00 órakor hazai pályán.


bottom of page