top of page

Esélyeshez méltó magabiztossággal jutottunk a 3. fordulóba – hétfőn 18.15-kor tévés sorsolás!

Másfél éve pénzügyi nehézségek miatt lépett vissza az NB III-ból a Pápai Perutz FC, amely azóta a veszprém vármegyei bajnokság élcsapata. Szombaton a MOL Magyar Kupa országos főtáblájának 2. fordulójában rengeteg sokat futó fiatallal fogadták csapatunkat, a mindig kifogástalanul előkészített Perutz Stadion gyepén.


Csordás Csaba keveset változtatott a legutóbbi kezdőcsapaton, így az Illés – Gaszner, Bozsoki, Gyurácz, Száhl – Hirman, Lakatos, Király – Szalai, Sóron, Varga Sz. összetételben kezdtünk. Az 5. percben Lakatos fejsérülése miatt állt a játék a rekkenő hőségben. Négy perccel később Nagy K. 14 méteres ziccerlövését védte bravúrral Illés. A 18. percben Varga Sz. indította Szalait, de utóbbi 13 méteres lövése elakadt a védőfalban. Egy perccel később Varga Sz. átadását Sóron durrantotta jócskán fölé 22-ről. Ugyanebben a percben ugyanez a formáció már eredményt hozott, Sóron 7 méterről, a kapus segítségével perdített a kapu bal oldalába (0-1).

A 33-34 fokos hőségben jól jött az ivószünet, a nedűből Száhl Péter még a túloldali labdaszedő gyerekeknek is juttatott, igen figyelmesen. A 25. percben Szalai jobb oldali beadása után Lakatos lövését mentették szögletre a hazai védők. A 29. percben szép jeleneteknek lehettünk szemtanúi, Sóron bal oldali beadását Király mellel készítette le Szalainak, aki kapásból tüzelt 16 méterről, ám Présing bravúrral hárított. A 31. percben Lakatos helyett Fördős érkezett, két perc múlva Sóron szögletét Bozsoki ígéretes helyzetben fejelte az égbe. A 40. percben Száhl megkerülős csele után jól adott be és Sóron elesése után talál joggal reklamáltuk az elmaradt 11-est.

Egy perc múlva jött a gyógyír! Varga Sz. újabb tökéletes beadása után Sóron újra mattolta a hazai kapust, szép bokamozdulattal juttatta a játékszert a kapu bal oldalába (0-2). A 45 + 2. percben már a sokadik Varga Sz-Sóron akció futott a bal oldalon, azonban rutinos csatárunk fejese ezúttal jócskán fölé szállt. A szünetben Savanya érkezett Gyurácz helyére, Fördős pedig hátrahúzódott a védelem tengelyébe.


Az 52. percben Sóron visszapassza után Varga Sz. lőtt a hazai kapusba, a kipattanót ajtó-ablak helyzetben Szalai bombázta 11 méterről fölé. Két perc múlva Sóron sarkazását Szalai ezúttal 14 méterről lőtte rá, de a blokkoló védőkről szögletre pattant a labda. Az 55. percben trükkös bicskei szögletvariáció után, az átlépett labdát Sóron 11 méterről lőtte fölé, még ugyanebben a percben Varga Sz. 42 méterről is próbálkozott, Présing azonban szögletre mentett. Az 57. percben Sóron és Király helyett Benke és Molnár lépett pályára. Az 58. percben Gaszner löbbölését Benke jól vette át ziccerben, azonban már csak belepiszkálni tudott, így szögletre mentettek a védők. A 60. percben a ritka hazai kontrák egyikében Nagy K. 16 méteres lövése Fördősről került szögletre. A fellazult pápai védelem mellett már jobban érvényesült játékunk, a 65. percben Molnár ugrott ki ziccerben, de 15-ről leadott lövése elakadt a hazai kapusban.

Az ivószünet után Hirman helyére Varga B. érkezett. A 71. percben Molnár előnyszabályt követően ugrott ki a jobb oldalon, azonban pontos beadását Varga Sz. képtelen volt 7 méterről gólra váltani, helyette a kapust tette naggyá. A 75. percben Száhl magas bal oldali beadását Szalai felhőfejessel, akadálytalanul juttatta a kapu jobb oldalába (0-3). Egy perc múlva Bozsoki hibájából Nagy K. ugorhatott ki ziccerben, de 14 méteres lövését Illés szögletre ütötte. A 77. percben Molnár okos bal oldali beadását Varga Sz. előrevetődve fejelte az oldalhálóba. A 82. percben Varga B. harcolt meg egy labdáért, jól adott be, Varga Sz. pedig ügyetlenkedő védőjével a nyakán két lépésről a kapuba pöccintett (0-4). A 84. percben Gaszner ziccere is kimaradt, emelésébe Présing sikerrel paskolt bele, majd Molnár újabb ziccerét is hárította. A 87. percben jöhetett volna a pápai szépítés, de Gajdosi 16 méterről leadott lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. Ugyanő lépett ki ziccerben a 90. percben a fellazult vendégvédelem mellett, de ezúttal 4 méterrel perdített méterekkel mellé.

Az utolsó félórában beszorult a hazai csapat, végül az 1. fordulóbeli rábaszentandrási játéknál magasabb fordulatszámon küzdő csapatunk magabiztosan jutott a 3. fordulóba. A csapatot a rekkenő hőség ellenére ezúttal is elkísérte lelkes szurkolótábora, a Bicske Tigers. Tagjai végig buzdították kedvenceiket és a közös siker nem is maradt el. Sorsolás hétfőn este 18.15-től az M4 Sport Góóól! című műsorában.








bottom of page