top of page

Ebben nem volt több, Zsámbékon kötelező a javítás!

Az előző napon még félbeszakadt a női NB I-es mérkőzés a nagy eső miatt, ami igencsak meglátszott a játéktéren, de azért használható füvön csapatunk az Illés - Gaszner, Lakatos, Lapos, Dankó - Vékony, Hirman, Sipos - Savanya, Sóron, Kovács összeállításban kezdte a meccset.



Mozgalmas volt a kezdés, a 4. percben Babinszky 20 méteres lövése szállt mellé, majd Kovács indította Savanyát, aki elől egy hazai védő fejjel mentett. A 9. percben ismét Babinszky veszélyeztetett, kiugrása utáni 16 méteres lövése a jól kivetődő Illésről kipattant Simonhoz, akiről a bal kapufa mellé gurult a labda. A 20. percben Gaszner szokásos jobb oldali beadását Sóron perdítette kapura, Kertai azonban jól blokkolta a kísérletet. A 29. percben bal oldali támadást követően Sipos lövése, amit 18 méterről eresztett el, nem okozott gondot Köcsének. A 33. percben Vékony passzolt Kovácsnak, akinek 16 méteres lövése gyengére sikeredett. A félidő utolsó eseményeként Sóron a térfél közepéről, az oldalvonaltól ívelt be szabadrúgást, Kovács fejesét azonban könnyedén fogta a hazai kapus.

A szünetben kettőt is cserélt Csordás Csaba, Lakatost Marsa, míg Kovácsot Varga Szabolcs váltotta. A cserék után Vékony húzódott vissza belső védőnek. A 48. percben Gaszner indította Sóront, aki a kapuba lőtt, de les miatt nem került jegyzőkönyvbe az esemény. A következő percben Babinszky került nagy helyzetbe, de elvacakolta, a visszagurítását Rónaszéki 20 méterről az égbe lőtte. Az 56. percben Varga Sz. előbb szabadrúgást, majd szögletet rúgott, ám egyik sem hozott eredményt. A 62. percben Vass bal oldali beadása után Rónaszéki elől nagyot mentettek védőink. A 65. percben Sipos helyett Dencinger lépett pályára. A 70. percben Marsa adta a labdát Savanyának, az ő 20 méteres tekerése alig kerülte el a jobb kapufát. Ezzel a lövéssel véget is ért számára a meccs, Varga László váltotta. Tíz perccel később kisebb sérülés miatt Dankó hagyta el a játékteret, Gálfi folytatta helyette. A 83. percben Marsa emelt Sóron elé, de 15 méteres lövésébe belevetődött az egyik hazai védő. A 85.percben Simon tálalt Rétyi elé, korábbi játékosunk a nagy lehetőséget kihagyta, a rövid sarok mellé lőtt. A 90+2. percben Pintér ellen szabálytalankodtak védőink a kaputól 25 méterre, a megítélt szabadrúgást Simon lőtte Illés kezébe.

A nem túl eseménydús mérkőzésen igazságos a pontosztozkodás. Talán ezen a napon volt a tavaszi idényben a leghalványabb csapatunk teljesítménye, mindenképp csalódás az 1 pont alsóházi ellenfelünknél. A meccs egyetlen pozitívuma, hogy nem kaptunk gólt. Folytatás Zsámbékon a sereghajtó ellen, vasárnap 17.00 órakor, a kötelező 3 pont megszerzésének reményében (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)



bottom of page