top of page

Döntetlennel kezdtük a hazai edzőmérkőzések sorozatát - Bicskei TC-Fehérvár FC II. 1-1 (1-1)


A sikeres, bár kisebb sérülésekkel is járó edzőtábort követően megkezdődött a hazai felkészülési meccsek sorozata. Szerdán délelőtt a Fehérvár FC második csapatát fogadtuk a műfüves játéktéren. A BTC az Illés - Fördős, Gyurácz, Száhl - Szalai, Lakatos G., Hirman, Gaszner, Varga B. - Benke, Tischler, míg a vendégcsapat a Fodor - Papp, Horváth, Polényi, Virág, Rétfalvi - Földeák, Balla, Csepregi - Cserkuti, Bertók, Kiss M. összeállításban kezdte a meccset, Jakab Zoltán játékvezetésével.

A vendégek kaptak jobban lábra, bár a kapuig csak a 13. percben jutottak el, ekkor Bertók a 16-osról lőtt, Illés mutatós mozdulattal mentett az alapvonalon túlra, a szögletet követően Balla lövése mellé szállt. A 16. percben Szalai továbbított Gasznernek, a beadását Tischler 16 méterről mellé durrantotta, majd Gaszner Hirmant futtatta, akinek az átadását Benke lőtte 15 méterről fölé. A 25. percben Szalai ívelt szabadrúgást a 16-oson belülre, Fördős fejelt, a labda egy vendég védőről visszapattant elé, ő pedig kapásból, kissé balról, 12 méterről a kapu bal oldalába bombázott (1-0). Alig tíz perccel később Virág keverte meg a bal oldali hazai védelmet, beadását pedig Cserkuti az üresen maradt kapuba pofozta (1-1).  A 43. percben Kiss M. a jobb oldalról beadott, Cserkuti ezúttal mellé lőtt.

A szünetben a BTC kapust cserélt, Illés helyét a próbajátékos Radnóti Botond foglalta el, míg a vendégek gyakorlatilag sort cseréltek, pályára lépett Gergely a kapuba, Kiss Á., Gajdóczi, Lakatos K., Magyar, Molnár, Németh, Balogh és Gosztonyi a mezőnyben léptek pályára, Balla valamint Kiss M. maradt a kezdőből.

A kezdést követően Tischler szerzett labdát a vendég térfélen, 20 méterről életerős lövést eresztett el, azonban Gergely remek mozdulattal a léc alól piszkálta szögletre a labdát. Az 58. percben Varga mentett nagyot a kapu előtt a gólra éhes fehérvári csatár elől. A 66. percben Gyurácz és Benke helyett Vicz, illetve majd egy év kihagyás után Tajti léptek pályára. Két perccel később Szalai bombázott mellé-fölé 20 méterről, majd óriási tűzijátékot rendeztek a vendégek a hazai kapu előtt, eredmény nélkül. A könnyebb sérülést szenvedő Szalait  váltotta a 76. percben a fiatal Boda. A 82. percben még volt egy kapura lövése a piros kékeknek, ami mellé szállt, ezután még Hirman fejezhette be korábban, Rigó váltotta.

A sok sérült miatt hiányos BTC változatos mérkőzésen ért el igazságos döntetlent.



bottom of page