top of page

Bőséges égi áldás mellett szoros hazai győzelem

Pénzügyőr SE-Bicskei TC 2-1 (1-0)


A Kőér utcai sportcentrum volt a következő mérkőzéshelyszíne a Pénzügyőr vendégeként csapatunknak, amely az Illés - Gaszner, Lapos, Bozsoki, Lakatos - Varga, Gálfi, Vékony, Marsa - Kovács P, Sóron összeállításban kezdte a találkozót. Kezdésre a "bejelentett" eső is rázendített és bizony végig rendesen kitartott. A 16. percben Urbin veszélyes fejesét mentette Illés, az ellentámadás sarokrúgást eredményezett, a trükkös végrehajtás Sóronra jött ki, de 15 méteres lövése az égbe szállt. A 16. percben egy jobb oldali támadás után Urbin 14 méterről, kissé jobbról a kapufa segítségével lőtt szép gólt (1-0). A 26. percben Kovács majd Sóron volt a labda útja, ő Gálfihoz továbbított, aki 12 méterről, jobb külsővel az oldahálót zörgette meg, rögtön utána ismét kapusunknak kellett nyújtóznia, így eredménytelen szöglet következett.



A 41. percben Sóron a jobb oldalról, az alapvonaltól 20 méterre ívelt be szabadrúgást, ami a védőkről pattant szögletre, a sarokrúgás Sóron fejére érkezett, aki 7 méterről mellé fejelt. A szünetben sorcserét hajtott végre Csordás Csaba, A Rigó - Nyúl, Hirman, Pekowski, Vicz - Csóh, Sipos, Csilus - Savanya, Szokolay, Molnár összeállításban folytatta csapatunk. A 49. percben Molnár harcolt ki szögletet, a bíró szabálytalanságot látott a 16- oson belül, tizenegyes! A fiatal Szokolay vállalta a végrehajtást, de a gyengére sikerült lövést a hazai kapus kiütötte. Az 56. percben egy szöglet utáni veszélyes fejes szállt a kapunk fölé, majd egy rövidre sikerült hazaadás okozott gondot Rigónak, de kijavította társa hibáját. A 72. percben Sipos (aki próbajátékosként szerepelt) szép cselek után Szokolaynak továbbított, ő 8 méterről a rövid sarkot célozta meg, de a kapus odaért és védett.

A 75. percben jobb oldali beadást követően Bíró az eléje kerülő labdát a léc alsó lapjára lőtte és onnan pattant a gólvonal mögé (2-0). A 86. percben előbb Sipos, majd Molnár próbálkozott kapura lövéssel, siker nélkül. A lefújás előtti percben Savanya jobbról befelé cselezett, belőtt labdáját Csóh átlépte, így lett jó Molnárnak, ő pedig 12 méterről a hosszú sarokba bombázott (2-1). A végig szakadó esőben lejátszott meccsen több gólszerzési lehetőség maradt kihasználatlanul, talán 11-es értékesítése előbb visszahozta volna a meccsbe a BTC-t. Az irgalmatlan körülmények ellenére hasznos volt a találkozó, két egyenrangú csapat összecsapásán a jobb helyzetkihasználás döntött. Folytatás szombaton 11.00 órától Bicskén, amikor a szintén NB III-as Dunaújváros érkezik ellenfélként az újabb felkészülési találkozón. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)

bottom of page