top of page

A feszült hangulatú tatabányai rangadón megmaradt az esélyünk a bajnoki címre!


A beígért, nyárias időben az eltiltott Sóron Tibor, valamint Csordás Csaba nélkül csapatunk az Illés - Szalai, Dulló, Bozsoki, Száhl, Gaszner - Király, Lakatos, Hirman - Tischler, Savanya összeállításban kezdte a rangadónak tekinthető meccset Tatabányán.

A 4. percben Gaszner labdájával Száhl futott el a bal oldalon, beadását azonban Savanya elvétette. A 10. percben rúgta az első szögletét a hazai együttes, a kipattanót Szegő 18 méterről a korábbi jegenyék fölé rúgta. Három perccel később egy jobb oldali beadást követően Kiprich fejjel célozta meg a kaput, Illés azonban biztos kézzel védett. A 18. percben Kiprich cselezte be magát balról a büntető területre, az alapvonal közeléből keresztbe lőtte a labdát és a túl oldalról érkező Soltész két lépésről a hálóba továbbított (1-0). 

A 21. percben Letenyei emelése után Száhlról az alapvonalon túlra került a játékszer, a beívelést követően Szegő az “égbe” lőtt. A 26. percben Szalánszki jobbról beadott, Kiprich ezúttal sem tudott túljárni Illés eszén, ezt a fejesét is fogta. A 29. percben Szalai két remek csellel a jutott a 16-oson belülre, okosan  a bal oldalon felbukkanó Gasznerhez passzolt aki jobbal, 14 méterről a hosszú sarokba lőtte az egyenlítő gólt (1-1).  A 34. percben Király 25 méterről kínálta meg a hazai kapust, akinek nem okozott gondot a védés. Négy perccel később ismét Kiprich veszélyeztetett fejjel, de Illés biztos pontnak bizonyult.

A II. félidőt csapatunk kezdte jobban, a 47. percben Király beadása után Tischler fejelt nyolc méterről, a kapus helyett Krupánszki mentett kezezés gyanúsan, de a bíró nem látott okot a közbeavatkozásra. Az 50. percben ismét Tischler fejelt alig mellé Szalai beadása után. Három perccel később lefújta a kezezést a játékvezető, a 18 méteres szabadrúgást Király asszisztálásával Tischler a sorfalba rúgta. A 61. percben Hirman sárga lapos faultja után Szegő ívelt, Illés lekapta, az indítása után vendég sarokrúgás következett, a beívelést Dulló oldalra csúsztatta fejjel, majd Szalai beadását Savanya 12 méterről fejelte Lóth kezébe.

A 70. percben Savanya, Szalai és Hirman helyett Tajti, Varga B. valamint Benke folytatták. A 75. percben Dulló 8 méterről fejelt kapura Király szöglete után, Lóth reflex mozdulattal a lécre ütötte a labdát, a kipattanót Király visszaemelte, Tischler pedig centikkel fejelt a kapu mellé. A 77. percben Tajtit rúgták fel a kaputól 25 méternyire, Tischler ismét a sorfalba lőtte a szabadrúgást. A 82. percben Királyt Fördős váltotta. A 84. percben Szalánszki futott el a jobb oldalon beadása után némi zavar támadt a védekezésünkben, de Soltész a kipattanót magasan fölé bombázta. Az öt perces ráadásban Illésnek kétszer  le kellett húznia a hazaiak ívelését.

Az esélyesebbnek vélt hazai csapat az első játékrészben valamivel talán jobban játszott a mieinknél, de a második félidőben egyértelműen jobb volt csapatunk, nagyobb helyzeteink is voltak. Egy kis plusszal a győzelem is megszerezhető lett volna, de az egy pont is sokat számíthat a végelszámolásnál. A Bicske Tigers szurkolói csoport ezúttal is nagyot ment, állta a sarat a nem túl szimpatikusan szurkoló hazai B-középpel. Folytatás vasárnap 16.00 órától a tabellautolsó Csornai SE ellen.



bottom of page