top of page

80 percig tartott az álom - véget ért az idei kupakaland!

A másodosztályban szereplő, az átigazolási szezonban alaposan megerősített Tiszakécskei LC-t kapta csapatunk a MOL Magyar Kupa főtáblájának 3. fordulójában. Bár telt házat nem vonzott az összecsapás, a Bicske Tigers szurkolói csoport hangos támogatása ezúttal sem maradt el. Az Illés - Gaszner, Gyurácz, Lakatos, Száhl, Dankó - Hirman, Benke, Fördős - Szalai, Sóron összeállítású gárda próbálta meg a nehéz, de nem lehetetlen küldetést végrehajtani.


Már a második percben gólveszély alakult ki a hazai kapu előtt, Erdei szabadrúgását követően nagyot kellett mentenie védőinknek, majd Viczián hatalmas jobboldali bedobása okozott izgalmat. A 6. percben Torvund 18 méteres lövése pattant védőinkről a léc fölé. A 10. percben Száhl megmozdulását Erdei ellen a bíró szabálytalannak minősítette, a sértett ívelését Szekér fejelte a kapu fölé. A 18. percben Illés bizonytalankodott, Száhl segítette ki, a sarokrúgás utáni Erdei-lövést már biztos kézzel fogta. Három perccel később a sokadik nagy bedobásnál Illés a labda mellé nyúlt, de a vendégek is tudtak hibázni. A 24. percben Sóron jobb oldali sarokrúgását Száhl nyolc méterről Prokop kezébe fejelte. A 36. percben a saját 16-osunkon belül Fördős és Gyurácz összefejeltek, előbbit rövidesen Varga Bence váltotta. Az első félidő ráadásában a bal sarokból rúgott szabadrúgást követően kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, de Illés rávetődéssel mentett.

A II. játékrész nagy hazai lehetőséggel kezdődött, de Sóron kissé jobbról leadott lövését Prokop üggyel-bajjal védte. Az 50. percben Viczián tört előre, a 16-os előtt lestoppolta a labdát Erdeinek, aki 20-ról mellé durrantott. Az 57. percben Varga Szabolcs lépett pályára Benke helyett. A 63. percben Bekker bal oldalról adott be, ám Torvund közeli fejesét Illés remek vetődéssel mentette. Öt perccel később ismét Bekker futott el és adott be a bal oldalról, ezúttal Zamostny fejelt közvetlen közelről, Illés újabb bravúrja után szöglet következett. A 73. percben a jobb oldali beadást Zamostny tovább fejelte, majd Torvund hat méterről mellé stukkolta a labdát. A 75. percben előbb Gaszner előtt akadt nagy lehetőség, de elhibázta, majd Szalai passzolt Varga Sz. elé, akinek 12 méteres lövését Prokop nagy vetődéssel kiütötte. A 77. percben Molnár váltotta Szalait. Már-már reménykedhettünk legalább egy kétszer 15 perces hosszabbításban, amikor a 82. percben Torvund ellen szabálytalankodtak védőink a jobb oldali 16-os sarkánál, Erdei ívelt és az előre húzódó Szőr hat méterről a hálóba fejelt (0-1). Két perccel később a sokadik bal oldali sarokrúgást Viczián öt lépésről fejelte a kapuba (0-2). A 88. percben Illés nagyot hibázott, rövidre sikeredett kirúgását Winkler elcsípte a 16-osnál, visszapasszolt Erdeinek, aki 20 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (0-3). A ráadásban Molnár hozta játékba Sóront, akinek lövése után ismételhetett, de a kapusról a kapu mögé pattant a labda. Ezután még egy szabadrúgás következhetett a bal oldalról, Hirman 18 méteres lövése a kapu jobb oldalába került, de a játékvezető szokatlan és érthetetlen módon a lövés közben (!!) közben lefújta a meccset, így nem sikerült a szépítés.

A kezdést követően talán egy kicsit a kelleténél jobban tisztelte a kétségtelenül jobb képességű ellenfelét a hazai csapat. Miután lábra kapott, már voltak komoly lehetőségeik a gólszerzésre, de aztán az utolsó tíz percben szerzett gólokkal megérdemelten léptek tovább a vendég tiszakécskeiek. Folytatás bajnoki mérkőzésen vasárnap 16.00 órától Csornán.


bottom of page