top of page

11 sárga lapja mellett a 3 pontot is hazavitte a Bányász!

Nagy múltú, patinás csapat érkezett - a válogatott meccs miatt szombaton délután - Bicskére. Nyári hőségben, sérülések miatt a BTC nem a legerősebbnek mondható összeállításban, az Illés - Gaszner, Lakatos, Száhl, Dankó - Hirman, Király, Varga Sz. - Szalai, Sóron, Savanya összetételben vette fel a csatát a vendégek ellen.



Kezdeti “ismerkedés” után a 9. percben Szegleti kissé jobbról leadott 20 méteres lövését Illés biztos kézzel fogta, de a kirúgása után saját térfelünkön nem tudtunk mit kezdeni a labdával, az ellenfélhez került, az előre vágott labda pedig Árvaihoz, aki néhány lépés után 12 méterről a kapuba bombázott (0-1). Három perccel később Sóron két jó csel után beadott, Savanya fejelt hat méterről Lóth kezébe. A 18. percben Gaszner jobb oldali beadását Sóron Savanyához továbbította, aki nem tudott helyzetbe kerülni. A 21. percben Katona egy előre ívelést megszelidített ugyan, de védőink az alapvonalon túlra mentettek. A sarokrúgást követően Soltész beemelt, Kiprich pedig néhány lépésről a kapuba vágta a labdát (0-2). Kiprich a 30. percben az ötös sarkától lőtt kapura, a túloldalon bedobás lett belőle, majd Gaszner jobb oldali beadását Király talpalta kapura, de Lóth nagy bravúrral mentett. A 33. percben Árvai fejelt centikkel a léc fölé egy jobb oldali beadás után. A 41. percben Sóron próbálkozott lövéssel, majdnem az alapvonalról, de a vendégkapust nem sikerült meglepnie.

A szünetben a Sóron-Savanya duót Molnár és Varga B. váltotta. A frissen beállt Molnár az 50. percben labdát szerzett, beadása azonban a védőkről az alapvonalon túlra került, Varga Sz. szöglete nem hozott eredményt. A 60. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Varga Sz. visszagurított Dankónak, akinek 20 méteres lövését a vendégek kapusa bravúrral védte. Ebben a percben Fördős váltotta Szalait. A következő percben a 16-oson belül Soltész ütött oda Molnárnak, a bíró azonnal a 11-es pontra mutatott. A hevesen tiltakozó vendégek miatt elég hosszú idő eltelt, mire Varga Szabolcs a kapu bal oldalába lőhetett (1-2). A 73. percben Varga Sz. az alapvonaltól lőtt be szabadrúgást, Molnár pedig rosszul találta el a labdát. A 80. percben Király Gasznerhez továbbított, ő tíz méterről lőtt, sarokrúgás lett belőle, majd Király helyére Benke állt be. A 82. percben Szegő ívelt a térfél közepétől a kapu elé, szöglet következett ami kipattant a védőkről, Kocsis ismételt, de 20 méterről magasan fölé lőtt. A ráadásra beszállt még Bozsoki is Varga Sz. helyett, de már ez sem segített csapatunkon.

A Tatabánya talált a meccs elején két gólt, pontosabban ajándékba adtuk nekik a gólokat, onnantól kezdve tudatosan tördelte a játékot, húzta az időt, 11 sárga lapot begyűjtve. Ennek a játékmódnak nem sikerült megtalálni az ellenszerét csapatunknak, ahol bizony voltak néhányan, akik ma gyenge napot fogtak ki. A folytatásban MOL Magyar Kupa mérkőzés a Tiszkécske ellen, szombaton 15.00 órától hazai pályán, majd egy csornai túra következik a bajnokságban.



bottom of page