top of page

Íme a tökéletes hétvége: szerdától vasárnapig mindent megnyertek csapataink!

Remek hetet zártak a bicskei labdarúgó csapatok! Szerdán kettes csapatunk Lajoskomáromban nyert 4-1-re Szokolay és Németh 2-2 góljával, míg ugyanaznap Herceghalomban 13 éveseink 15-1-re diadalmaskodtak Veréb 4, Klempa 3, Zádori 2, Erős 2, Farkas 2, Kusz és Horváth 1-1 találatával. Pénteken az U15 hazai pályán 2-1-re legyűrte a Pápai ELC együttesét Suki és Pigler góljával. Szombaton az U19 a szomszédvár Zsámbékot verte 3-0-ra Szabó, Máté és Nagy góljával, majd késő délután a kettes csapat a Mányi TK ellen győzött 4-0-ra. Itt Németh (2), Nyúl és Csóh szerezték góljainkat.



Így érkeztünk el a vasárnap délutánhoz, amikor a kiesőjelölt és jókora késéssel érkező Technoroll Teskánd KSE ellen a kötelező győzelem elvárásával futott ki NB III-as csapatunk a remek állapotban lévő Kerecsendi Kiss Márton utcai gyepre. Napos, kissé széles időben csapatunk a Papp - Gaszner, Bozsoki, Vékony, Dankó - Marsa, Sipos, Hirman - Varga L, Sóron, Varga Sz. összeállításban kezdte meg a simának tűnő mérkőzést.

A 10. percben Sipos emelte be a labdát a 16-oson belülre, Marsa elől a vendégkapus lekapta azt az utolsó pillanatban, majd Varga Sz. jobblábas 15 méteres lövését fogta. Negyedórás üresjárat után Marsa jobb oldali szögletét követően Varga Sz. kapáslövése ezúttal elkerülte a kaput. A 31. percben Bozsoki futtatta Gasznert, akinek a beadását Pergel Sóron elől szedte fel. A következő percben Szinayt borították fel védőink a kaputól 20 méterre, a megítélt szabadrúgást Nagy lőtte kapura, Papp azonban látványos vetődéssel ütötte az alapvonalon túlra a labdát. A sikertelen vendégszöglet után Sipos indította Sóront, aki a büntető területen belül egy jó csel után vissza passzolt Marsának, aki 15 méterről magabiztosan a kapuba lőtt (1-0). A 38. percben Dankó lódult meg a bal oldalon, az alapvonaltól öt méterre a 16-os oldalvonalánál felrúgták, a megítélt szabadrúgást Sóron magasan a léc fölé lőtte.

Az 57. percben Varga Szabolcs indította jó ütemben Sóront, aki kissé kisodródva lőtt 15 méterről, a labda a felső kapufán csattant. A 60. percben kettős csere csapatunknál, Varga László és Hirman helyett Vicz, valamint Gálfi léptek pályára. A 61. percben Sipos Varga Szabolcsot hozta játékba, ő Sóronhoz továbbított, akinek 15 méteres lövését fogta a vendég hálóőr. A 68. percben Dankót Kovács váltotta. A 71. percben Gaszner jobb oldali beadását Sipos a kapusba pattintotta, a kipattanót Gálfi 12 méterről fölé-mellé durrantotta. A 76. percben Kovács a baloldali 16-os sarkától leadott lövése az alapvonalon túlra pattant a védőkről, a szöglet után Bozsoki fejjel megcsúsztatott labdáját a kapus ütötte szögletre. A következő percben Sipost Németh váltotta, aki a Bozsoki által az ötösről előre vágott labdájával kilépett, 15 méterről leadott lövése alig kerülte el a kaput. Az ellentámadás hozta a legnagyobb vendég helyzetet, Szinay bal oldali beadását Sipőcz egyből kapura lőtte, Papp nagy bravúrral védett.



A 84. percben Sóron vezette a labdát balról befelé majd lőtt 15 méterről, Pergel azonban a helyén volt. A 86. percben Lórántfy bal oldali beadása után Sipőcz luftot rúgott a kapu előtt, majd Kovács cicipasszal hozta lövő helyzetbe Némethet, aki a kapus kezébe lőtt. Egy rosszul sikerült vendég szabadrúgás után előre vágott, pontos labdával Sóron lépett meg és a kiinduló kapus mellett-fölött a kapu közepébe emelt (2-0).



Nehéz mérkőzés volt, a kiesőjelölt vendégek nem adták meg magukat a várt bicskei vezető gól után sem, sőt a hajrában komoly egyenlítési lehetőségeik voltak, de Sóron remek megoldása lezárta a meccset. Folytatás vasárnap 17.00 órától Érden, a még elérhető 7. hely és a 63 rekordpont elérése a cél az utolsó előtti fordulóban. (tudósított: Venczel József, fotó: Döme László Balázs)




bottom of page