top of page

Vendégsiker a Fradi-specialisták ütközetén: Bicskei TC-Iváncsa KSE 2-3 (1-3)

Megszokott edzőpartnerként érkezett Bicskére szombaton az ősz NB III-as - Fradi-verő - sikercsapata, a Közép csoportban listavezető Iváncsa KSE. A párharc mindkét szereplője becsülettel helytállt ősszel a Ferencváros elleni MOL Magyar Kupa találkozókon, sőt a vendégek óriási meglepetésre ki is verték a sorozatból a rekordbajnokot. Csípős hideg és szállingózó hó fogadta a szép számú érdeklődőt is, a Bicskei TC az Illés - Gaszner, Bozsoki, Lakatos, Dankó - Sipos, Vékony, Marsa - Savanya, Sóron, Molnár, míg a vendégek az Ordasi - Madarász, Aradi, Nyilas, Barta - Horváth, Cseszneki, Kercsó - Schuszter, Vallejos, Bányai összeállításban kezdték a meccset.



Az "óriásölők" már az 5. percben megszerezték a vezetést, a jobboldali átemelést Bányai stukkolta Csesznekinek, aki egy igazítás után a 10 méterről a kapuba lőtt (0-1). A 13. percben Gaszner jobb oldali beadása először lepattant a védőfalról, az ismétlés bíztató helyzetben találta Sipost, de az egyik védő lelopta a labdát a lábáról. A következő percekben Sóron előtt voltak lehetőségek, de először a lővése keresztben elgurult a kapu előtt, majd a kapus mentette lövését. A 24. percben Lakatos fejelt össze ellenfelével, súlyosnak látszó arcsérülése miatt mentő vitte kórházba (szerencsére utóbb kiderült, hogy csak zúzódása van), Izing Martin állt a helyére.

Két perccel később a bal oldali beadás Illésről Bozsokira pattant, onnan Kercsó elé, aki egy lépésről a kapuba pofozta a labdát (0-2). Egy perccel később egy 16-osról leadott megpattanó lövés okozott némi gondot Illésnek. A 38. percben Ordasi nem értette meg a védője szándékát, összefutottak, így a labda Molnár elé került és ő az üresen maradt kapuba gurított (1-2). A szünet előtti percben egy szépen kivitelezett támadást követően Bányai 15 méterről zörgette meg a hálót (1-3).

A szünetben a vendégeknél pályára lépett a kapuban Bolla, valamint Fehér, Fekecs, Szabó, Jova és Kovács. Az 54. percben Sóron balról cselezett befelé, majd 15 méteres lövése kevéssel kerülte el a kaput. Az 57. percben Gaszner jobb oldali beadását Dankó 18 méterről kapásból lőtte mellé, majd Sóron tálalt Savanya elé, Bolla azonban felszedte előle a labdát. Egy óra játékidő elteltével Illés, Sipos, és Molnár befejezték, Papp, Tajti és Hirman folytatták. Az ezt követő percekben Hirman két 20 méteres lövéssel próbálkozott sikertelenül. A 76. percben a vendégeknél Nyúl, míg a hazaiaknál Savanya helyén Szokolay lépett pályára.

A 86. percben Vékonyt akadályozták a kapu előtt szabálytalanul, a megítélt büntetőt Sóron higgadtan értékesítette (2-3). A lefújás előtt még volt egy lehetőségük a vendégeknek szabadrúgásból, de az eredmény már nem változott. A sűrű program miatt fáradtan, fásultan mozgott a BTC, amit az Iváncsa rutinosan kihasznált. A bajnoki főpróba következik jövő szombaton, február 4-én 11.00 órakor a Népligetben, a Ferencváros II. csapata ellen.

bottom of page