top of page

Szép gólokkal, nagy küzdelemben végül érvényesítettük a papírformát!


Nyárias melegben, sérülések valamint taktikai megfontolásokból, az elmúlt hetihez képest szinte teljesen kicserélődött a múlt heti csapat, Csordás Csaba szakmai igazgató nem kevesebb, mint 8 helyen változtatott. A soron következő meccset így az Illés - Varga B., Gyurácz, Száhl, Dankó - Tajti, Fördős, Varga Sz. - Savanya, Sóron, Benke összetételben kezdte a BTC.

Az első jelentős esemény során Varga Sz. jobb oldali sarokrúgása után Tajti a túlsó oldalról eleresztett lövésszerű beadása kerülte el a kaput. A 14. percben Dankó vezette keresztbe a labdát, remek ütemben tálalt Varga Sz. elé, aki egy igazítás után kissé balról, 14 méterről ballal a hosszú.sarokba lőtt (1-0).  Három perccel később a vendégek felszabadító rúgása Tajti elé pattant, aki néhány lépést követően, 22 méterről nagy gólt lőtt a kapu bal oldalába (2-0).  A 28. percben a rosszul helyezkedő védőink közül Nagy Kevin kilépett és a kiinduló Illés fölött a kapuba löbbölte a labdát (2-1).  A 31. percben Savanyát akasztották a jobb oldali sarokzászló közelében, a szabadrúgást Varga Sz. ívelte, a berobbanó Benke a túlsó ötös sarkától a kapu mellé továbbított. A 36. percben Benke a jobb oldali beadást “elfejelte” Dankó elől, aki kedvezőbbnek tűnő helyzetben volt, majd Savanya beadásába léptek be a vendég védők. Még ebben a percben a félpályától előre ívelt szabadrúgást Vizler fejelte a kapu mellé. A 44. percben Ladjánszki beadása után Somogyi-Bakos nagy helyzetben fölé durrantott az ötös sarkától.

A szünetben négyet cserélt a Csordás Csabát ideiglenesen helyettesítő Király Dávid. Savanya, Fördős, Benke és Gyurácz az öltözőben maradtak, helyüket Szalai, Hirman, Tischler valamint Bozsoki foglalták el.

Az 56. percben Tóth Adrián 25 méterről vállalkozott lövésre, a labda bőven elkerülte a kaput. Egy óra elteltével Varga Szabolcsot Gaszner váltotta, aki jó cserének bizonyult a következő percben, a bal oldali beadása nagy helyzetben találta meg Sóront, akinek fejesét Ásványi bravúrral mentette. A 65. percben Sóron szabadrúgását Bozsoki centikkel fejelte mellé. A 74. percben Dankó beadása után Tajti lőtt kapura, de kevésbé sikeresen mint a góljánál. A 82. percben eldőlt a mérkőzés, remek támadást követően Tajti beadását Gaszner pazar mozdulattal kapásból továbbította a hálóba (3-1). A hátralevő időben meg néhány erőtlen támadást vezettek a vendégek, de az eredmény már nem változott.

A kissé meglepő változtatások ellenére gyorsan megnyugtató vezetést szerzett csapatunk, de a kisalföldiek nem adták meg magukat. Több ígéretes támadást vezettek, majd szépítettek, és bizony időnként komoly zavarokat okoztak. A szép gólokat hozó mérkőzést végül megérdemelten nyerte meg a BTC. Vasárnap Pápán a Veszprém elleni csúcsrangadónak mondható összecsapás következik 16.00 órától.



bottom of page