top of page

5 meccses veretlenségi sorozatunk szakadt meg a Balaton partján!

Napsütés, Balaton, Tatabánya-verés, hétközi ünnep és gálamérkőzés. Mi kellene még egy sikeres bajnoki folytatáshoz?



A BTC az Illés—Gaszner, Bozsoki, Lakatos, Dankó—Marsa, Tajti, Hirman—Savanya, Sóron, Varga, tehát a kisárgult Vékony kivételével az elmúlt heti összeállításban kezdett. A 8. percben veszélybe került a vendég kapu, Szalai lépett meg a jobb oldalon, 16 méteres lövését Illés hatástalanította. A 12. percben Szalai futott el a jobb oldalon, beadását középen Farkas lekéste. A 14. percben a hazai térfélen erőszakosan szerzett labdát Hirman, majd felrúgták a kaputól 24-25 méterre, ám a megítélt szabadrúgást Sóron a sorfalba rúgta. Néhány perccel később Dankó jelezte hogy sérült, és cserét kér, Lapos állt be helyette. A 28. percben ismét Szalai ügyeskedett a jobb oldalon, belőtt labdáját pedig Zsiga néhány lépésről a kapuba tuszkolta (1-0). A 33. percben a trükkös jobb oldali sarokrúgás Hirmanra jött ki, a 16 méteres lövését azonban védte Sevinger, még ebben a percben Sóron vezette a labdát, majd kissé jobbról kapura ívelt, a kísérlet a lécről pattant ki, Gaszner fejjel ismételt, de a befutó védő mentett. A 40. percben Vargát nemes egyszerűséggel a hazaiak egyik védője felrúgta a büntető területen belül, a megítélt 11-est Sóron nagy erővel a kapu jobb oldalába vágta (1-1). Az első játékrész ráadásában a Hirman által lefejelt labdát Bozsoki 20 méterről az "égbe" lőtte.


A szünetben cserélt Csordás Csaba, Tajti és Hirman helyett a folytatásra Gálfit valamint Sipost küldte pályára. Az 50. percben Lapos jobb oldali beívelését Savanya ügyetlenkedve a kapu helyett visszafelé fejelte. Három perccel később Varga adott be jobbról, Savanya ezúttal is fejelhetett, 8 méteres kísérlete centikkel kerülte el a jobb felső sarkot. A 63. percben Sipos a bal oldalról hozta játékba Sóront, aki kapura fordulva, a védők szorításában elesett, a bíró ezúttal nagyvonalúan továbbít intett…


A 70. percben Lapos adta a kedvező helyzetben levő Marsa elé a labdát, de ő túl sokat vacakolt, így elúszott a lehetőség. A 76. percben Marsa le, Molnár pedig be, majd néhány perccel később Varga helyett Kovács lépett pályára. A 85. percben gyors ellentámadás következett, Sóron ugratta ki a jobb oldalon egyedül induló Molnárt, de végül beérték a védők. Az utolsó percben Molnár lépett ki, de a kifutó kapus felszedte előle a labdát, ő pedig megakadt Sevingerben és ebből lett egy kis torzsalkodás. Négy perc túlórát jelzett a játékvezető, aminek az ötödik percében Bartha emelte át balról a labdát a nem sokkal korábban pályára lépő Csernyicki elé, aki két lépés után 16 méterről a kapuba bombázott és állította be a 2-1-es végeredményt.


Nem játszott úgy a BTC, mint a korábbi listavezető ellen a múlt héten, ennek ellenére több lehetősége volt a csapatnak, mint a füredieknek. A játék képe alapján az utolsó fél órában közelebb állt a győzelemhez csapatunk, mint a vendéglátók, de végül pont nélkül maradt. Folytatásként jön a következő hétvégén a Kaposvári Rákóczi.

bottom of page