top of page

Megfogyatkozva is 85 percig álltuk a sarat!

A veszprémi stadion futópályájának felújítása miatt "albérletben", az igen színvonalas, kitűnő játéktérrel bíró NB II-es ajkai stadionban folytatta szereplését csapatunk. Az élmezőnybe tartozó Veszprém elleni mérkőzést sérülések és egyéb okok miatt az Illés - Gaszner, Bozsoki, Vékony, Dankó - Marsa, Dencinger, Sipos, Hirman - Kovács, Savanya összetételű csapatunk kezdte.


Lendületesen kezdtek a csapatok, a 2. percben bal oldali támadás végén Sipos célozta meg 16 méterről a hazai kaput, Héninger biztos kézzel védett. A hetedik percben kipukkadt az egyik labda. A következő percben zavar támadt a védőink között, aminek következtében Gálfi Zoltán került lövő helyzetbe a bal oldali ötös sarkánál, de fölé durrantott. A 13. percben Dankó beadásáról alig maradt le Dencinger. A 18. percben villámgyors ellentámadást vezettek a hazaiak, Major vezette fel a labdát, majd pontosan tálalt Molnár elé, aki 15 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). Tíz perccel később Marsa remek cselek után a bal oldalról Sipost hozta játékba, akinek egy csel utáni 15 méteres lövését Héninger az alapvonalon túlra ütötte, a beívelt labdát Kovács a 16-ostól emelte a jobb felső sarok mellé. A 31. percben ezúttal Molnár vezette az ellentámadást, Major elé tálalt, de előle Vékony bravúrral mentett.

A második játékrész egy ideig a két 16-os között folyt, de aztán jött az egyenlítés. Sipos hosszú, pontos labdával indította a jobb oldalon Gasznert, aki megküzdött a labdáért, beadott, Savanya pedig az elé kerülő játékszert 14 méterről laposan, a lábak között a kapu bal oldalába küldte (1-1). Két perccel később újabb remek Sipos indítás Gaszner felé, aki újra elfutott, beadott, Dankó pedig a túlsó 16-os sarkától fölé bombázott. Az 58. percben Baldauf a 16-os sarkától emelt centikkel a kapu mellé. A 67. percben pályára lépett a sérüléséből alig felépülő Sóron, Kovács helyett. A 70. percben Tóth sarokrúgását követően nagy nehézségekkel szabadította fel a kaput a vendég védelem. A 76. percben jobb oldali beadás után Somogyi 20 méterről lőtt nagy erővel mellé. Ebben a percben kisebb sérülés miatt Dencinger helyett Gálfi László lépett pályára. A 81. percben Savanya szerzett labdát, Sóronhoz továbbított, aki a jobb összekötő helyéről 12 méterről célozta meg a kaput, a hazai kapuvédő azonban védett. A 85. percben Tóth jobb oldali szögletét Hirman röviden fejelte ki, Bartucz az elé pattanó labdát 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtte (2-1). A következő percben a gólzsák Major lódult meg a bal oldalon, védőink nem tudták megakadályozni, hogy kissé balról, 14 méterről a rövid felső sarokba zúdítsa a labdát (3-1). Az utolsó játékpercben Marsa jobb oldali beadását Sipos visszafejelte, de nem volt érkező támadó.

Negyedórával a vége előtt nem látszott ez a végeredmény. Addig jól zárt a védelmünk egy-két megingástól eltekintve, jött azonban az ominózus két perc, amit nagyobb odafigyeléssel el lehetett volna kerülni. Becsülettel küzdött megfogyatkozott csapatunk és közel állt a bravúros pontszerzéshez. Jövő hétvégén lesz lehetőség a javításra, vasárnap 17.00 órától a Technoroll Teskánd KSE csapata ellen. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)



bottom of page