top of page

Klubrekordokkal és remek hangulatban zárta az idényt csapatunk!

Emelkedett hangulat és telt ház várta a Gyirmót FC Győr II. csapatát vasárnap kora este a bicskei sporttelepen. A kellemetlen elemek (eső, szél, hideg) ezúttal már elmaradtak, most inkább a hirtelen jött nyárias meleg okozhatott gondot. Az utolsó fordulóban csapatunk az Illés - Gaszner, Bozsoki, Vékony, Dankó - Marsa, Hirman, Dencinger - Savanya, Sóron, Varga Sz. összeállításban kezdett.


A 4. percben gyors jobb oldali bedobás, majd beadás után Sóron 15 méterről célozta meg a kaput, de Kocsis mentett. A 8. percben Marsa futtatta Dankót, aki 10 méterről alig lőtt mellé. Következett a 15. perc, amelyet követően ritkán látható három perc következett, először Varga Sz. remek átadással indította Sóront, aki a 16-oson belépve, balról a hosszú sarokba lőtt (1-0). A következő támadást Marsa indította, Savanyát hozta játékba, aki 12 méterről a kiinduló kapus fölött emelt a kapuba (2-0). A következő, 17. percben Gaszner jobb oldali beadása után Varga Sz. balról 12 méterről a hosszú sarokba helyezett (3-0). Nagyot nézhetett az, aki negyedóra után kiszaladt a mosdóba vagy a büfébe, mert pár perccel később már biztos bicskei vezetést mutatott a tábla.



A 19. percben Bozsoki egy 28 méteres szabadrúgást lőtt fölé. A 29. percben Dankó futott el a bal oldalon, beadásáról Sóron centikkel maradt le a kapu előtt. A 36. percben Varga Sz. beadását Sóron átlépte, Gaszner érkezett, de a léc fölé emelt. A 40. percben Dankó bal oldali beadását Gaszner önzetlenül Sóronhoz továbbította, aki alig tévesztette el a kaput. A következő percben Savanya jobb oldali beadását Varga Sz. kiszorított helyzetből, szinte az alapvonalról fejelte a kapuba (4-0).


A szünetben Hirmant Sipos váltotta. Az 53. percben Sóron passzolt ki jobbra Savanyának, aki két lépés után a kapu jobb oldalába lőtt (5-0). A 60. percben Marsa 20 méterről remek mozdulattal emelt a hálóba (6-0). A 62. percben Molnár lépett pályára a két gólos Marsa helyett. A 69. percben a régen látott ivószünetben Vicz és Gálfi kaptak játéklehetőséget Dankó, valamint Dencinger helyett. A 75. percben Sóron bal oldali sarokrúgása után először Bozsoki, majd Sipos fejesét védte a vendégek kapuvédője nagy bravúrral. A következő percben Savanya-Kovács csere következett. A 78. percben Varga Sz. ezúttal a jobb oldalról ívelte be a labdát, a fiatal Vicz pedig előredőlve, öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt (7-0). Az utolsó percekben kapu előtti kavarodásból előbb Sipos majd Molnár lőtt kapura, eredmény nélkül. A lefújás előtt Varga Sz. beadásából Sóron próbált kapuba találni, de Kocsis védett, majd a 16-os sarkáról szabadrúgást lőtt, de ismét a kapus nyert.

Nem várt, nagy arányú és tükörsima győzelmet aratott a hazai csapat a 2022-2023-as szezonzáró mérkőzésen az enervált vendégek ellen. A gólkülönbség nem tükrözi hűen a két csapat közötti különbséget, természetesen a hazai javára. Sikerült a visszavágás az őszi gyirmóti vereségért. Soha ekkora különbséggel nem nyert még csapatunk az NB III-ban és talán a futball világában sem sok példa volt eddig arra, hogy egy csapat 3 perc alatt 3 gólt rámoljon be ellenfele hálójába.



A szünetben a klub az utánpótlás labdarúgókat, a lefújás után pedig a felnőtteket köszöntötte. Ezt követte az önfeledt bulizás, a Party Maffia zenekar három órán keresztül muzsikált, a jelen lévők pedig elfogyasztották a Sport Büfé finom babgulyását is. A fárasztó, 40 tétmeccses idényt pihenő követi, de június 19-én már kezdődik is a felkészülés az új idényre. A felkészülési mérkőzések programját hamarosan közöljük. (tudósított: Venczel József, fotó: ifj. Döme László)




bottom of page