top of page

Kemény küzdelemben döntetlen a tavalyi NB II-es Dorog otthonában!

A dorogi legendáról, az Aranycsapat jobbhátvédjéről, Buzánszky Jenőről elnevezett, igencsak retróhatású (brit stílusú főlelátóval rendelkező) stadionban folytatta szereplését csapatunk. A bemelegítésnél kiderült, hogy a könnyebbnek tűnő sérüléssel bajlódó Bozsoki Imre sem tudja vállalni a játékot, így Gyurácz után a második belső védőnk is kiesett. Ezért az Illés - Gaszner, Lakatos, Száhl, Dankó - Király, Hirman, Szalai - Varga Sz., Sóron, Savanya összeállításban kezdte a meccset a BTC. Mint mindig, mindenütt, itt is a Bicske Tigers szurkolói csoport ütemes rigmusai kísérték nem csak a bevonulást, hanem az egész mérkőzést.


A 3. percben Dankó perdített Sóron elé, aki középre játszott, Savanya pedig egy csel után 18 méterről lőtt mellé. Három perccel később Szalai erőszakosan szerzett labdát az ellenfél térfelén, de rövid vágta után 20 méterről mellé durrantott. Újabb három perc elteltével Tóth indította Ballát, aki kissé balról, a 16-osról a bal kapufát találta el, a kipattanót Tóth csúnyán mellé lőtte. A 13. percben Varga Sz. passzolt Hirmannak, aki néhány lépés után tüzelt, ám a hazai kapus Tulipán üggyel-bajjal védett. A következő percben Tóth futtatta Vighet, aki kilépett védőink szorításában, de fölé lőtt. A 30. percben Király indította Savanyát, ő Varga Sz-hoz továbbított, akinek emelése azonban nem sikerült. Kissé leült a kezdeti lendület, így a szünetre maradt a gól nélküli állás.

Az 54. percben Varga Sz. a jobb oldalon feltűnő Sóron elé tálalt, ő visszagurított Savanya elé, lapos lövését azonban védte a kapus. Az 58. percben Sóron adott be a jobb oldalról, Savanya elől az utolsó pillanatban szögletre mentettek a hazai védők, a sarokrúgás kipattant, Dankó 30 méteres próbálkozása felszabadítás lett. A 60. percben gyors ellentámadást vezettek a hazaiak, Tóth átadását a frissen beállt Barna a tehetetlen kapus mellett 10 méterről a hálóba lőtte (1-0). Bosszantó volt a kapott gól, mert előtte negyedórán át szinte egykapuztunk, de egy gyors kontra végén a dorogiak tudták megszerezni a vezetést. Két perccel később Királyt akadályozták szabálytalanul a kaputól 20 méterre, a szabadrúgást Varga Sz. nagy erővel a sorfalba bombázta.

A 65. percben egy gyors indítást követően Balla 20 méteres lövését Illés egy védő segítségével mentette. Még ebben a percben a Dankó-Savanya kettőst Varga B. és Molnár váltotta. A 73. percben Gaszner jobb oldalról adott be, Király elől a védők az alapvonalon túlra tisztáztak, a beívelésnél Száhl sarkát letaposta Balla. A bíró habozás nélkül büntetőt ítélt, Sóron volt az ítélet végrehajtója, félmagasan, a jó irányba mozduló kapus mellett a kapu bal oldalába lőtt (1-1). A 78. percben Szalai helyett Fördős lépett pályára, majd Benke váltotta Sóront. Az utolsó előtti percben Varga B. került lövőhelyzetbe, de már az alapvonalon túlról került hozzá a labda. A lefújás előtt még két szabadrúgást rúghattak a hazaiak Balla révén, eredmény nélkül.

Felforgatott csapatunknak ezúttal is több kisebb-nagyobb lehetősége volt gólszerzésre, mint a Dorognak. A semmiből kapott gól után nagy nehezen sikerült egyenlíteni, ezzel értékes egy pontot szerezni, idegenben. Bányász-nap következik, folytatás szombaton 16.00 órától az idén is jó szezont futó Opus Tigáz Tatabánya ellen.





































bottom of page