top of page

Férfimunka a javából: oda-vissza legyőztük a tavalyi bajnok Veszprémet!


A Királynék városának csapata volt a következő vendéglátónk a soron következő bajnoki mérkőzés alkalmával. A hányattatott sorsú hazaiak (pályájuk felújítása már második éve húzódik) ezúttal a Pápai Perutz SC stadionjában rendezték a meccset, ahol enyhe szellő lengedezett, amely elviselhetőbbé tette a kora tavaszi hőséget.

Az eltiltását letöltött Csordás Csaba ezúttal az Illés - Szalai, Dulló, Bozsoki, Száhl, Gaszner -Varga B., Király, Hirman - Sóron, Tischler összeállításban küldte pályára csapatát.

A 3. percben már komoly lehetőséget alakított ki Király remek indítása, de Sóron elől tisztáztak a védők, válaszul a hazaiak rúghattak szabadrúgást 22 méterről, Somogyi lövését Illés az alapvonalon túlra ütötte ki, Molnar beívelését Tischler fejelte ki. A következő percben újabb hazai sarokrúgást követően Tömösvári fejelt a kapu fölé. Kissé leült a lendület, a 16. percig kellett várni a következő eseményre. Sóron a térfél közepétől, kissé jobbról ívelt a szabadrúgásból a 16-oson belülre, Bozsoki a túlsó ötös sarkától fejelte keresztbe a labdát, Száhl pedig a másik ötös sarkától fejelt mellé, nagy gólszerzési lehetőség maradt ki. A 23. percben visszatért a régen tapasztalt ivószünet.

A 24. percben Száhl indította Tischlert, aki addig forgolódott, amíg lőni nem tudott, de  a lövés az alapvonalon túlra pattant. A sarokrúgást követően Gaszner 20 méterről a blokkba lőtt. A 30. percben Gaszner bal oldali beadását Tischler csak éppen elérte fejjel, így a kapu mellé került a labda. A 32. percben Tömösvári 18 méteres lövése magasan megpattant az egyik védőnkön a kapu felé, Major próbálta megszerezni, de Illés buktatta az ötös sarkánál, a megítélt 11-est pedig Tömösvári a jobb alsó sarokba lőtte (1-0). A 45. percet mutatta az óra, amikor Illés gyors kirúgása után Gaszner adott be balról, de Szalai elől az alapvonalon túlra mentettek a védők. Király ívelte a jobb oldali kornert, Tischler nagyot nyújtózva az öt és felesről a kapuba bólintott (1-1). Lélektani pillanatban egyenlítettünk!

A II. félidő eleje nem sok eseményt hozott, az 56. percig, ekkor Király 26 méterről vállalt el lövést, sarokrúgás lett belőle, majd Szalai jobb oldali bedobása Tischlertől jutott Királyhoz, aki lőtt 20 méterről, a labda alig kerülte el a jobb felső sarkot. A 61. percben Sóron indult meg a bal oldalon, befelé cselezett, majd passzolt Gaszner elé, az ő lövésébe pedig beleléptek a védők. A 66. percben Száhl nagyot mentett a gólra éhes vendéglátók elől, a sarokrúgást pedig Illés lekapta. A 70. percben változtatott Csordás mester, Varga B., Király és Hirman helyett Lakatos, Savanya valamint Fördős folytatták. Két perccel később Major balról befelé cselezett, majd a 16-osról eleresztett lövése a lécen csattant.

A 78. percben Szalait Dankó váltotta. A 80. perc nagy kimaradt helyzetet hozott, Gaszner indításával Savanya lépett ki a védők közül és ajtó-ablak helyzetből a jobb kapufa mellé gurított. A 85. percben Sóron helyett Varga Sz. lépett pályára, aki ellen nem sokkal később szabálytalankodtak a kaputól 22 méterre, elvállalta a lövést, de fölé durrantott. A rendes játékidő utolsó percében Száhl ívelt előre a saját térfeléről, Gaszner a megszelidített labdát mintegy 14 méterről a kapu bal oldalába zúdította (1-2).  A legvégén még próbálkoztak a hazaiak néhány támadással, sikertelenül.

Nagyszerű győzelmet aratott csapatunk, az “előnyári” hőségben lejátszott meccsen, és megérdemelt győzelmet aratott a nem sokkal korábban még első helyen tanyázó vendéglátók ellen. A szép sikerrel oda-vissza legyőztük a tavalyi bajnokcsapatot. Folytatás vasárnap 17.00 órától hazai pályán a Kelen SC ellen.



bottom of page