top of page

Egy érzelmes napon a rutinosabb hazai csapat magabiztosan vágott vissza:Bicskei TC-ETO Akadémia 3-0

Ez a nap a bicskei futballról, Nagy Györgyről, Moharos Leóról és az emlékezésről szólt!


Az elmúlt 2 hónap legszebb, napsütéses, tavaszba hajló időjárása köszöntötte a szinte telt házas stadion nézőit vasárnap kora délután. Példátlan gesztusként a bicskei nevelésű, jelenleg győri színekben futballozó, a napokban első hivatásos szerződését kötő Moharos Leó után járó képzési kártalanítás teljes összegét (817.250,- Ft-ot) a játékos támogatására ajánlotta fel a BTC, az erről szóló levelet Tessely Zoltán elnök kezdés előtt a pályán adta át a játékosnak. Gyászszünettel indult a mérkőzés a közelmúltban elhunyt Moharosné Németh Teréz (korábbi munkatársunk), Molnár János törzsszurkolónk és a törökországi földrengés áldozatainak emlékére.


Az évszakhoz képest száraz, de kissé göröngyös játéktéren csapatunk az Illés - Gaszner, Bozsoki, Vékony, Dankó - Sipos, Marsa, Hirman - Savanya, Sóron, Kovács összeállításban kezdte az első igazán tavaszi forduló meccsét. Nem sokat kellett várni az első jelentősebb eseményre, a 8. percben Sóron lódult meg a bal oldalon, szép cselek után jól adott be, a frissen igazolt Sipos 6 méterről a kapuba bólintotta a labdát (1-0). Váltakozó mezőnyjáték után a 24. percben Huszár indította Sipőczöt, aki nagy helyzetbe került, de ügyetlenkedett, Illés pedig felszedte előle a labdát. A 32. percben ismét Sóron indította Sipost, de a csele kissé lassúra sikerült, így a védők beérték és mentettek előle. Három perccel később Dankó ívelt be a bal oldalról, de Kiss és védőtársai közös erővel mentettek. A 40. percben Sipos szerzett labdát az ellenfél térfelén, Kovácsot futtatta, aki visszapasszolt Sóronnak, az ő lövésébe pedig beleléptek a vendég védők. A 43. percben Gaszner, majd Savanya volt a labda útja, a Sóronhoz kerülő labdát 15 méterről tűzte rá, és az a blokkról az alapvonalon túlra pattant.


A szünet után az 53. percben sarokrúgás után Sipos 20 méterről lőtt, újabb szöglet következett. A 63. percben Sóron bal oldali szöglete után az ide-oda pattogó labdát végül Marsa 5 lépésről a kapuba juttatta (2-0). Még a gól előtt Kovácsot és Hirmant Tajti, valamint Molnár váltotta. A 69. percben Molnár ellen szabálytalankodtak a 16-os oldalvonalánál, a 11-es magasságában, Sóron kapura lőtte a szabadrúgást, a kapus kiütötte a labdát. A szöglet után a berobbanó Molnár 6 méterről a kapuba fejelt (3-0). A 70. percben a rögtönzött szünetet kihasználva az egész stadion felállva köszöntötte a bicskei futball doyenjét, a mérkőzés napján 70 esztendős Nagy Györgyöt. Gyuri 48 éve dolgozik a BTC-ért, játékosként, edzőként, elnökként, pénzügyi vezetőként, technikai vezetőként és videóelemzőként rengeteget tett eddig is a bicskei fociért. A rövid ünneplés után a 73. percben Sipos indította Sóront, aki elől bravúrral, az utolsó pillanatban mentettek a vendég védők.


A 76. percben Marsa helyett Gálfi lépett pályára. A 80. percben Savanya beadását Tajti fejelte kapura, amit Kiss védett, majd egy remek támadás után Gálfit megtréfálta a vitatható minőségű talaj. A 84. percben Savanya számára előbb véget ért a meccs, Vicz helyettesítette. A BTC váratlanul magabiztos győzelmet aratott, remek játékkal visszavágva az őszi győri vereségért. Az előző napon még fagyos talaj a meccs napján megolvadt és bizony jelentős nehézségeket okozott mindkét csapatnak, de a rutinosabb hazaiak jobban alkalmazkodtak a körülményekhez. A lefújás után a Sport Büfé által főzött remek babgulyás elfogyasztása mellett még órákig tartott Nagy György és a remek siker ünneplése. Folytatás február 19-én vasárnap újra 14.00 órakor és újra hazai pályán a MOL Fehérvár FC II. csapata ellen.



 



bottom of page