top of page

Csodás gólokkal döntöttek az "ikertornyok" - magas hőfokon húztuk be a kötelező 3 pontot!


Napos, de hűvös szeles időben csapatunkat az Illés - Szalai, Dulló, Bozsoki, Száhl, Gaszner - Sóron, Hirman, Varga Sz. - Savanya, Tischler összeállításban küldte pályára Csordás Csaba vezető edző.

Nem várt esemény miatt csúszott egy-két percet a mérkőzés, ugyanis a kezdés pillanataiban beindult a locsoló berendezés, aztán miután elhárult a hiba, 6 percet kellett várni az első jelentősebb eseményre. Egy bal oldali beadást követően rövidre sikerült a felszabadító fejes a hazai kapu előtt, Bach lövőhelyzetbe került, de 12 méteres lövése nem okozott gondot Illésnek. Még ebben a percben Szalai lódult előre, beadását Tischler éppen csak elérve mellé fejelte. Két perccel később remek háromszögezést követően Savanya beadott jobbról, de senkit nem talált a labda a kapu előtt. A 10. percben Szalai jobboldali beadása után Tischler lőtt 14 méterről, a blokkról a labda lepattant, Savanya ismételt és sarokrúgás következett, de eredmény nélkül.

A 14. percben Szalai élesen belőtt labdáját Sóron fejelte 12 méterről a kapus kezébe. A 21. percben Varga Sz. a bal oldalról hozta játékba Tischlert, aki két lövőcsel után higgadtan a kapu közepébe lőtt (1-0). Három perccel később Tischler volt a feladó, de a vendég védők az alapvonalon túlra mentettek. Félóra elteltével Tischler sarokkal futtatta Savanyát, aki Sóronhoz továbbított, ő Vargának passzolt, akinek 14 méteres lövése mellé szállt. A 36. percben Gaszner bal oldali beadását Bedővári látványos mozdulattal mentette. A 39. percben Tischlert borították fel a kaputól 18 méternyire, Sóron lövése a lécen csattant. A következő percben Savanya futott el a jobb oldalon, élesen belőtt labdáját a balról érkező Gaszner kapásból a kapuba továbbította (2-0). A szünet előtti percben Szabó Norbert labdáját Bach emelte a háló tetejére.

A szünetben Hirmant Lakatos váltotta. Alig több mint egy perc telt el a II. félidőből, amikor jobb oldali, gyors összjáték után a beadást Tischler a rövid oldalon érkezve, 7 méterről védhetetlenül a jobb felső sarokba fejelte (3-0). A 49. percben Bach 18 méteres lövését fogta Illés, ezután Vass lépett ki a bal oldalon és 18 méteres lövése a kapufát találta telibe, majd Szalai beadása után Tischler elől mentettek a védők. A 63. percben Varga Sz. és Száhl helyére  Benke és Gyurácz álltak be, majd Bozsoki és Szalai fejezték be, Dankó valamint Fördős folytatták.

A 73. percben Sóron jobb oldali beadását szedte fel Czerula a gólra éhes Tischler elől. A 78. percben a kispadon ülő Király kapott sportszerütlenségért piros lapot.(bedobott a pályára egy tartalék labdát)  A 79. percben Illés hatalmas kirúgását egy pattanás után a 16-os sarka közeléből Gaszner bődületes erővel a kapu jobb felső sarkába bombázta, ritkán látható nagy gólt szerezve ezzel (4-0).  A vége előtt nem sokkal még Sóron lőtt egy szabadrúgást Czerula kezébe.

Az első játékrészben biztos vezetést szerzett csapatunk. A gyors harmadik gólt követően feljött ugyan a vendég csapat, de gólszerzési lehetőségig nem jutottak el. Gaszner hajrában szerzett káprázatos gólja pedig lezárta a meccset. Magas hőfokon játszva, végig irányítva a találkozót, magabiztos győzelmet aratott a BTC, duplázó "ikertornyai", Tischler és Gaszner pedig csodás gólokkal ajándékozták meg a szurkolókat. Ezen a délutánon tényleg nem lehetett okunk a panaszra. Folytatás a “Hűség Városában“, Sopronban vasárnap 17.00 órától. Még semmi nem dőlt el a bajnoki versenyfutásban.

bottom of page