top of page

A tökéletes nap - bajnokverés pumpapálya avatással!


Vannak napok, amikor szinte minden sikerül. Közel két hónapos bajnoki nyeretlenségi sorozatot követően már igencsak rászolgált a bicskei publikum egy győztes mérkőzésre, ráadásul a mérkőzés szünetében került átadásra a vadonatúj kerékpáros pumpapálya is, a sporttelep Akácfa és Kerecsendi Kiss Márton utcák által határolt sarkában.



Vannak napok, amikor szinte minden sikerül. Közel két hónapos bajnoki nyeretlenségi sorozatot követően már igencsak rászolgált a bicskei publikum egy győztes mérkőzésre, ráadásul a mérkőzés szünetében került átadásra a vadonatúj kerékpáros pumpapálya is, a sporttelep Akácfa és Kerecsendi Kiss Márton utcák által határolt sarkában.

Az ünnepi hangulatban és időben az éppen 5 esztendős Bécsi Zolika kezdőrúgóként (no meg a klubtörténelem legfiatalabb igazolt játékosaként) vezette pályára az Illés - Gaszner, Gyurácz, Bozsoki, Száhl, Varga B. - Király, Hirman, Lakatos - Varga Sz., Molnár összetételű kezdőcsapatot. Csordás Csaba ezúttal a kispadra ültette Sóron Tibor csapatkapitányt, akinek helyén a fiatal Molnár Attila kezdett a bajnokság nagy esélyese ellen, akik az előző szezon bajnokaként csak osztályozón maradtak le a másodosztályról és most is listavezetőként érkeztek Bicskére.

A 3. percben Száhl futtatta Molnárt, aki elfutott a bal oldalon, beadása a védőről pattant Varga Sz-ra, róla pedig az alapvonalon túlra került a labda. A 14. percben Molnár B. átlépett labdája Bartuszhoz került, akinek 10 méteres bombája fölé szállt. Öt perccel később Király ellen szabálytalankodtak a 16-os és az oldalvonal között, Varga Sz. emelése után kis zűrzavar alakult ki a vendégek kapuja előtt, de sikeresen vészelték át. A 25. percben Tömösvári sarokrúgása után Dobsa lőtt a túlsó oldalról, ismét szöglet következett és egy gyors ellentámadás, amit Varga Sz. és Molnár A. vittek végig. Újra szöglet következett, ezúttal a túlsó oldalon, ám ott sem hozott eredményt. A 35. percben Száhl futtatta Varga Sz-ot, aki a 16-osra érve egy csel után lőtt a kapu mellé. A 43. percben Tömösvári sikertelen szabadrúgását követően Gaszner indításával Molnár A. kilépett, kissé balról, 14 méterről célozta meg a kaput, a védők blokkja mentett.


A szünetben került sor az új pumpapálya felavatására, Tessely Zoltán elnök, Bálint Istvánné polgármester és Nagy Oszkár cégvezető (Northern Lines Kft - kivitelező) is köszöntötte a nagyszámú bringás egybegyűltet, majd rövid látványshow következett Nagy Oszkár, Zöld Gergő és az Etyek SE kerékpárosainak részvételével.




A kissé hosszúra nyúlt szünet után a II. félidő kezdőrúgását a 10. születésnapját törzsszurkolónk, Kiripolszki Léna végezte el.

Az 50. percben Hirman szerzett labdát, Molnár A-hoz passzolt, aki jobbra tolta az érkező Gaszner elé, ő 14 méterről tüzelt, a léc fölé. Két perccel később a hazai kapu előtt nagy kavarodás alakult ki, végül Molnár Balázs 10 méterről a lécet találta el. A 60. percben hármas cserét hajtott végre Csordás Csaba szakmai igazgató. Lakatos, Varga Sz., valamint Molnár A. befejezték, helyüket Dankó, Sóron és Szalai foglalták el. A 66. percben Molnár B. 20 méteres, kaput elkerülő lövése okozott némi izgalmat. A 66. percben Sóron-Szalai összjáték után az utóbbi a 16-osra érve lőtt mellé, majd az ellentámadásból Kun 17 méterről fölé durrantott. A 73. percben Gaszner remek becsúszással nagyot mentett a gólra éhes Major elől. Három perccel később Szalai készítette le a labdát lövésre Királynak, a 18 méteres kísérlet alig kerülte el a kaput. A következő percben egymás után három sarokrúgást végeztek el a vendégek, komoly veszély nélkül, bár Kószás fejesét Bozsokinak kellett menteni szintén fejjel. A 83. percben egy előre ívelt labdát Kószás le fejelt Majornak, akinek 12 méteres lövés Illés kezében halt el, majd Hirmant Torkos váltotta. A 88. percben Király indította Sóront, aki balról indulva alig lőtt mellé, még ebben a percben egy átívelt labdát Gaszner még elért, középre adott, Sóron pedig 14 méterről egyből a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). Szinte felrobbant a hazai lelátó, nagy kő gördült le a szívekről. A 4 perces ráadásra meg pályára lépett Király helyett Savanya, aztán jöhetett az önfeledt ünneplés.

Bravúros győzelmet aratott csapatunk a listavezető ellen, a roppant lelkes, saját szektorukban is táblás házat produkáló, végig nagyot szurkoló “tigrisek” hathatós támogatásával. A védekezés egy-két kisebb megingástól eltekintve kifogástalanul működött. A hátsó alakzatok kiválóan működtek a vendégeknél is, ám egy alkalommal, a legjobbkor mégis sikerült feltörni a reteszt és a győztes gólt megszerezni, ezzel begyűjtve a nagyon fontos három pontot. Külön öröm, hogy nem csak a csapat, hanem Sóron Tibor is egy ilyen kulcsfontosságú mérkőzésen talált magára. Folytatás vasárnap, október 8-án 15.00 órakor idegenben, az eddig remek őszt produkáló Kelen SC ellen.



bottom of page