top of page

A jó kezdés ellenére mindhárom pont Zuglóban maradt!


Mivel az óbudai csapat játékterét felújítják, a BVSC-Zugló stadionjában rendezi hazai mérkőzéseit a III. ker. TVE, így duplán is vendégségben lépett pályára a BTC. Ezúttal sérülések miatt több kényszerű változás volt az összeállításban, így az Illés - Gaszner, Bozsoki, Fördős, Varga B. - Hirman, Király, Lakatos - Szalai, Sóron, Varga Sz. felállású csapat kapott bizalmat Csordás Csabától.

A 9. percig óvatos volt mindkét gárda, ekkor egy Gaszner-Szalai összjáték után előbbi beadása Varga Szabolcsot találta meg, aki lekezelte a labdát, de a lövés pillanatában az egyik védő önfeláldozóan szögletre mentett. Sóron sarokrúgása a mezőnybe pattant, Király 20 méterről ismételt, de a védők blokkolták a lövést. A következő percben Varga Sz. futtatta Sóront a bal oldalon, beadását Szalai 8 méterről fejelte kapura, Hajagos a léc fölé tenyerelte a labdát, az újabb szögletet követően is Szalai fejelt ezúttal jócskán fölé. A 15. percben előbb Sóron jobb oldali beadását Hajagos Varga Sz. lábáról kapta le, majd Barczi jobb oldali beadása suhant el veszélyesen a kapunk előtt.

Három perccel később Varga Sz-t akadályozták szabálytalanul a kaputól 25 méterre, a sértett kilőtte a sorfal egyik tagját. A 23. percben egy szépen felépített bal oldali támadás után Varga Sz. átívelt, Szalai a túlsó ötös sarkától a hosszú felső sarokba fejelt (0-1). A 29. percben Király remek labdával indította Sóront, akinek jobb oldali beadásáról Varga Sz. centikkel maradt le. A 32. percben Bartos forgolódott a 16-os bal oldali sarkánál, majd beadott, Behovitsnak, aki lefordult védőjéről és 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-1). A 38. percben Vankó szöglete után Barczi jobbról élesen belőtt labdáját a túl oldalon érkező Erdei a kapuba pofozta (2-1).


A II. félidő 8. percében Buda lövésszerű beadását Illés biztos kézzel védte. A 69. percben Király és Szalai helyett Benke és Molnár léptek pályára. A 71. percben Sóron szöglete után Benke, Molnár, majd Lakatos volt a labda útja, utóbbi azonban 10 méterről a kapus kezébe lőtt. Két perccel később Sóron jól lekészített labdáját Molnár 15 méterről fölé bombázta, majd Benke nagy helyzetben 12 méterről mellé trafált (ez volt a nagyobb helyzet). A 77. percben újabb csere, a Varga B-Hirman kettőst Száhl és Savanya váltotta. Nagy erővel támadott csapatunk az egyenlítésért, ennek következtében több alkalommal helyzetbe kerültek a hazaiak, előbb Barczi átadását Gaszner bravúros becsúszással mentette, majd Kósa 12 méteres lövését kellett hatástalanítani Illésnek.

A 85. percben Barczi nagy helyzetbe hozta Borbélyt, aki a hosszú sarok mellé gurított. A 90. percben már nem bízta másra a góllövést, egy gyors kontra után a kiinduló Illés mellett 15 méterről a hálóba lőtt, végképp eldöntve a találkozót (3-1). A mezőnyben szépen játszott csapatunk, ha ez a játék pontozásos, simán nyerünk, de gólra megy. A mérkőzés első harmadában tökéletes futballt produkáltunk, de a figyelmetlen védekezésünk visszahozta a mérkőzésbe az ellenfelet. Folytatás vasárnap 16.00 órától Dorogon.






















bottom of page