top of page
Untitled.jpg

A 20. század elején Bicskén már levegővel felfújt, nagy bőrlabdát kergettek, rúgtak a fiatalok. Ennek köszönhető, hogy 1912-ben megalakult a Bicskei Torna Club, röviden a BTC. Az alapító Prockl Gyula volt. Ekkor az egyesület színe piros-fehér volt, majd kék-sárga lett.
Ezután több bicskei sportegyesület is alakult, de a BTC-n kívül rövid időn belül mindegyik megszűnt. A Bicskei Munkás Testedzők Egyesülete csak rövid ideig működött, 1920-ban megszűnt, 1923-ban alakult a Bicskei Sport Egylet, majd a Bicskei Levente Sport Egyesület, de a második világháború után már csak a BTC maradt. A 100 év alatt számtalan szakosztály működött az egyesületen belül, asztalitenisz-, atlétika-, kézilabda-, labdarúgó-, sakk-, súlyemelő-, teke-, és tenisz-szakosztály is.

A BTC aranykora a hetvenes évekre tehető, ez idő tájt Bicskei Spartacus TC néven szerepeltek a csapataik, mert a Budapesti Spartacus sportszerekkel látta el az egyesületet. Ekkor volt a legtöbb működő szakosztálya a klubnak. A sok sportág közül azonban a labdarúgás volt mindig a legnépszerűbb. A hetvenes évek elején épült a mostani sporttelep, mely azóta is a labdarúgók otthona.A BTC focicsapata a megyei bajnokságokban szerepelt évtizedeken át, a nagy áttörés a kilencvenes években sikerült, mikor is két éven keresztül az NB III-ban szerepeltek.

bottom of page