top of page

Visszavágtak a lilák a téli vereségért

Lassan két hete megkezdődött a felkészülés a következő bajnoki szezonra, az elmúlt hétvégén már meccs következett a szintén harmadosztályban szereplő újpesti második csapat ellen. Csapatunk az Illés - Gaszner, Lakatos, Varga B., Dankó - Tajti, Hirman, Fördős - Savanya, Sóron, Varga Sz. összeállításban kezdte az első félidőt.A vendég fiatalok kaptak jobban lábra, a 3. percben Dékei 20 méterről, kissé balról leadott lövése a bal kapufán csattant, a kipattanóra Müller érkezett és 14 méterről a léc alá lőtt (0-1). A 9. percben Lukáts 20 méteres jól eltalált lövése nem okozott gondot Illésnek, sőt a gyors ellentámadás végén Sóron megpattanó lövéssel egalizálta az eredményt (1-1). A 17. percben Sóront akasztották a vendég védők a kaputól 22 méterre, a szabadrúgást Varga Sz. lőtte, Mátyus azonban védett. A rekkenő hőségre való tekintettel a játékrész felénél ivószünetet rendelt el a bíró. A 30. percben egy jobb oldali átadást Varga Sz. átlépett, a jól érkező Hirman viszont nem jutott lövéshez a védők szorításában. Három perccel később Sóron a kapuba talált, de sípszó után. A 39. percben a jobb oldalra keveredő Sóron ívelte be a labdát, Varga Sz. kibújt a védője mögül, de a jól záró védő miatt csak fölé tudott lőni, majd Varga Sz. adott be balról, de Sóron centikkel maradt le a labdáról. A 42. percben Knolmár 22 méterről tüzelt, Illés azonban fogta a labdát.

A szünetben Hirman kivételével új csapat folytatta, így Zelman - Czékus, Hirman, Punk, Vicz - Kovács Levente, Erdő-Lahner, Gémes - Boda, Nagy, da Silva csatázott a továbbiakban. Később Gémes és da Silva helyet cseréltek. A vendégek a 62. percben egy labdaszerzést követően újra vezettek, Dékei a kezdőkör közeléből emelt a kinn álló kapus fölött a kapuba (1-2). Két perccel később Boda továbbított Czékushoz, aki da Silva elé tálalt, ő pedig 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-2). A 70. percben Hirman is lejött, Varga Bence állt vissza.A 75.percben Nagy jobb oldali beadása után da Silva 8 méterről fejelt kapura a vendégkapus nagy bravúrral mentett szögletre. A 77. percben Quasim futott el a bal oldalon, az alapvonalról -visszagurított, a jó ütemben érkező Kohut pedig az ötösről a kapuba perdített (2-3). Az utolsó előtti percben Czékus jobb oldali beadását Kovács az ötöstől visszapasszolta, Erdő-Lahner a 16-ostól lőtt, Petroff kapus nagy bravúrral, lábbal mentett szögletre, ami nem hozott eredményt.

Jól szolgálta a felkészülést a meccs. Az első játékrészben kevesebb új ember szerepelt a csapatban, így gördülékenyebb volt a játék. A II. félidőben akadtak jó teljesítmények, de látszott az összeszokottság hiánya. A lilák pontosan ugyanolyan arányú győzelemmel vágtak vissza, mint ahogy télen a Bicske nyert Újpesten.

Comments


bottom of page