top of page

Sikerrel kezdtük a "tavaszi" idényt - Budaörs oda-vissza kipipálva!
Továbbra is hektikus, gyorsan változó időjárási körülmények jellemzik a novemberi futballeseményeket, a hatalmas esőt követően szombaton napsütésben, de viharos erejű, hűvös szélben futottak ki a csapatok a Kerecsendi Kiss Márton utcai sporttelep gyepére. A BTC az Illés - Gaszner, Lakatos, Bozsoki, Száhl, Dankó - Király, Hirman, Fördős - Savanya, Sóron összeállításban kezdte a mérkőzést, miután Szalai influenza-gyanús tünetekkel nem sokkal a kezdés előtt kidőlt, Molnár pedig már térdszalagműtétjére készül.

A 4. percben Bozsoki megmozdulását látta szabálytalannak a játékvezető és ítélt szabadrúgást a vendégek javára a 16-os bal oldali sarkától, ami nem hozott eredményt. Három perccel később Ferkel vállalkozott lövésre, de mellé trafált 17 méterről. A 9. percben Savanya futott el a jobb oldalon, visszagurítására senki sem érkezett középen, így odalett a lehetőség, majd Sóron adott be a jobb oldalról a felfutó bal oldali védő, Dankó remek ütemben érkezett és higgadtan a kapu közepébe helyezett (1-0). 

A 14. percben Savanya fejjel hozta játékba Sóront, aki 15 méterről mellé lőtt. A 21. percben Száhl kissé röviden fejelte el a labdát, Ferkel lőhetett a 16-osról, de Illés könnyedén fogta a nem túl erős kísérletet. A 36. percben Budai mintegy negyven méterről vállalt el lövést, ami alig gurult el az alapvonalig és ott szedte össze Illés. A 44. percben Savanya kiváló ütemben indította ziccerben Sóront, aki a kapujából messzire kifutó Borsos mellett próbálta elrúgni a labdát, sikertelenül, óriási lehetőség volt.

A szünetet követően a kisebb sérülést szenvedő Lakatost Varga Bence váltotta. A II. játékrész elején a 48. percben Sóron jobb oldali beadása után, a 16-oson belül Dankó rosszul találta el játékszert. Az 51. percben Fekete lőtt kissé balról a 16-osról kapura, a bal kapufa külső oldaláról pattant az alapvonalon túlra a labda. A 66. percben Sóron ívelt szabadrúgást középre, eredmény nélkül, majd Fekete lőtt 15 méterről Illés kezébe. A 70. percben Savanya és Király helyett Varga Szabolcs, valamint Benke álltak be. A 75. percben bal oldali beadást követően Petneházi 18méterről az építési területre bombázta a labdát.

A 80. percben Varga Sz. ívelt át a bal oldalról, Gaszner szépen Sóronhoz továbbított, akinek 13 méterről leadott lövése egy védőn megpattanva került Borsos kezébe. A 83. percben Petneházi 22 méterről szabadrúgást lőtt a sorfalba, majd Varga Sz-t rúgták fel védők, az oldalvonal mellől a sértett lőtt, de a labda elkerülte a.kaput. A 89. percben Sajbán lövése kerülte el kaput, majd egy rosszul sikerült felszabadítás után Berekali lőtt 18 méterről mellé. A ráadás perceiben előbb Gyurácz, majd Vicz léptek pályára Hirman és Sóron helyett, de az eredmény már nem változott.

Újabb nehéz meccset nyert meg csapatunk, a látottak alapján teljesen megérdemelten, és megerősítette előkelő helyezését a tabellán. Sorozatban 9 veretlen bajnokinál jár a BTC, amelyből 8 alkalommal a győzelmet és az azzal járó 3 pontot is sikerült besöpörni. Folytatás a tényleges idényzáró fordulóval, vasárnap 13.00 órakor Balatonfüreden!

Comentarios


bottom of page