top of page

Remek idénykezdés, 6 pont - kapott gól nélkül!

Kiválóan előkészített játéktér várta a két csapatot az első hazai meccsen az új bajnokságban. A kezdő csapatunk megegyezett az előző játéknapi kezdővel, azaz az Illés - Gaszner, Bozsoki, Gyurácz, Varga B. - Hirman, Szalai, Benke, Lakatos - Sóron, Varga Sz. összeállításban kezdett.


A másodpercmutató még nem ért körbe, máris ziccer a vendég kapu előtt, Benke fejelte el a labdát Varga Sz. elől Gaszner jobb oldali beadása után. A 6. percben Major vállalt el lövést 20 méterről, Illésnek azonban nem okozott gondot a hárítás. A 15. percben a térfél közepétől szabadrúgást végzett el Bartha, de a kapu előtt az egyik vendégjátékos beleért a gólba tartó labdába, így les miatt járt szabadrúgás kifelé. Három perccel később Sóron bal oldali sarokrúgása után Bozsoki a léc tetejére bólintott. A 24. percben Gaszner szabálytalansága után Major lőtte a szabadrúgást 18.méterről centikkel fölé, gyors ellentámadás következett, Varga Sz. bal oldali beívelését Sóron közvetlen közelről a kivetődő kapusba fejelte. A 32. percben Sóron lőtt szabadrúgást 18 méterről a léc fölé, majd Tóth lőtt befelé cselezve lőtt, Illés azonban fogta a kísérletet.

A szünetben Benke helyett Molnár lépett pályára. A 48. percben Sóron ívelt szabadrúgást a térfél közepétől, kissé jobbról, az alapvonaltól Bozsoki a kapu elé fejelt, a berobbanó Szalai D. öt lépésről a kapuba stukkolt (1-0). Az 53. percben megúsztunk egy védelmi kihagyást. Az 59. percben Szalai D. nagyszerű keresztlabdával indította Molnárt, aki a 16-oson belülre érve elcselezte a helyzetet. A 61. percben Varga Bence és Hirman helyett Savanya és Száhl folytatta. A 64. percben Sóron futtatta Varga Sz-t, aki beadott, Szalai D. kedvező helyzetből leadott lövése azonban mellé szállt. A 76. percben Hetesi bal oldali beadását Török a védők szorításában kapu mellé tuszkolta, majd az alapvonal közeléből Szalai P. lőtt szabadrúgást egyből kapura, de Illésen nem fogott ki. A 79. percben Varga Sz. kanyarított kapura, de Erdélyi könnyedén védett. A 80. percben Bartha gurított vissza Hetesinek, akinek a 18 méteres lövése kapu mellé került. A következő perben Varga Sz-ot Fördős váltotta. Két perccel később Sóron Száhl elé passzolt, akinek átadását Gaszner 22 méterről fölé bombázta. A 90. percben Sóron labdájával Molnár futott el a bal oldalon, visszaadta Sóronnak, aki nagy helyzetben a kifutó kapusba lőtt. Ezután Torkos állt a helyére. A 94. percben Savanya futott el a jobb oldalon, az alapvonal közelében a vendég védő felöklelte, egyértelmű 11-es, amit Bozsoki a kapu bal oldalába lőtt, biztossá téve győzelmünket (2-0). Remek mérkőzést játszott a két - győzelemmel rajtoló - csapat. A hazai védelem egy-két megingástól eltekintve jól működött, így a vendégek nem igazán tudtak nagy helyzetet kialakítani, viszont megint maradt ki gólszerzési lehetőség a füredi kapu előtt.Comments


bottom of page