top of page

Remek hangulatú csapat-összekovácsoló erdélyi edzőtáborral kezdtük az évet!
Alig kezdődött meg Bicskén az edzésmunka, rendhagyó módon a csapat máris vonatra szállt, hogy meg se álljon Tusnádfürdő testvérvárosunkig. A jó őszi szereplés után, a kitűzött cél (érmes helyezés) éordekében a BTC elnöksége jóváhagyta a külföldi edzőtábort, a fiúkra pedig rá is fért egy kis környezetváltozás a karácsonyi ünnepek után. Senki ne gondoljon hagyományos edzőtáborra, hiszen a számos kirándulás és jótékonysági rendezvény mellett egész héten Tóth Albert sportpszichológus coach foglalkozott a csapattal. Minden nap reggeli előtt közös meditációval kezdtünk és bizony gyakran késő este is még a teremben voltunk.

Egy teremedzést tartottunk a csíkszentsimoni sportcsarnokban, kétszer az FK Csíkszereda műfüves pályáján gyakoroltunk, ugyanitt 0-1-re végeztünk a házigazdák ifjúsági bajnokcsapatával, majd 1-1-re a felnőtt másodosztályú alakulattal. Emlékezetes gyalogtúrát tettünk a Szent Anna tóhoz és a csíksomlyói nyeregbe, ellátogattunk a Nyerges-tető kopjafás emlékhelyére, a Csíki Sörgyárba és részt vettünk a vasárnapi szentmisén is. Kevéske szabad óránkban a helyi wellness fürdő medencéiben és szaunájában lazítottunk.

Sepsiszentgyörgyben is edzettünk, majd erős havazásban 4-1-es vereséget szenvedtünk a Sepsi OSK II. csapatától. Három alkalommal is jótékonykodtunk, a csapat és a stáb által összegyűjtött összeg mellé az egyesület ugyanannyit hozzátett. A tusnádfürdői Kisboldogasszony Plébánia gyermekkórusának és ministráns csoportjának és a gyimesközéploki Loki SC-nek egyaránt 200.000 forint összegű pénzadományt, a tusnádfürdői Szent László Gyermekotthonnak pedig ugyanilyen értékű új gyermekruhát, tisztálkodó és tisztítószereket adtunk át. A gyimesekbe sportfelszerelést és gyermekjátékokat is vittünk.

Emlékezetes hét volt, rengeteg élménnyel és szeretettel. Köszöntjük Albert Tibor korábbi tusnádfürdői polgármesternek és a Székely Fogadó csapatának a színvonalas szállást és ellátást, Bilibók Géza plébánosnak a Szent Anna Tanulmányi Házban történt elhelyezést és konferenciatermet, az FK Csíkszeredának (Szondy Zoltán elnöknek, Dusinszki Zoltán szakmai igazgatónak és Dr. Sütő Nórának, az FK egészségügyi központja vezetőjének külön is) a többnapos szívélyes vendéglátásért, a sérültjeink gyógykezeléséért és a finom ebédekért. Hálásak vagyunk Diószegi László elnöknek, Kertész Dávid alelnöknek és Veress Lóránt koordinátornak a sepsiszentgyörgyi lehetőségekért és ugyanilyen hálával gondolunk vissza a gyimesközéploki estére, köszönet Gergely Károly polgármesternek és Balla László klubelnöknek.

"Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk, Mi egy vérből valók vagyunk!"Comentarios


bottom of page