top of page

Nagy csatában győztünk, mostantól előre tekinthetünk!


Verőfényes napsütésben, erős szélben, sérülésből visszatérő, újabb sérültek és egy minifutball világbajnokságon történő szereplés (Bozsoki) miatti hiányzás miatt csapatunk az Illés - Gaszner, Gyurácz, Lakatos, Száhl, Dankó - Varga B., Király, Hirman - Szalai, Sóron összeállításban kezdte a mérkőzést.

Az 5. percben a vendégek kapusa röviden rúgta ki a labdát, Király lecsapott rá, de a védő kijavította a hibát. A 10. percben Szabó elfutott a bal oldalon, beadását Pap ellőtte a kapu mellé. A 17. percben előbb Szalai sérülését kellett kezelni, majd Vigh ellen szabálytalankodtak védőink, a megítélt szabadrúgást mintegy 35 méterről Ferencz bombázta a blokkba. A 25. percben Szalai ígéretes jobb oldali beadására a kapu előtt senki sem érkezett. A 36. percben Király szöktette Gasznert, a centerezést Sóron pördítette kapura egy védő és a kapufa mentett az alapvonalon túlra. A sikertelen sarokrúgást villám gyors ellen akció követte, Varga Márk azonban 20 méterről a kapu mellé kanyarított. A 40. percben Szabó Martin lesgólt lőtt, majd reklamálás miatt Petrovics Balázs asszisztens edzőt a játékvezető kiállította. Az első játékrész ráadásában Király lőtt szabadrúgást az oldalvonal mellől, az alapvonal közeléből, a vendégek kapusa üggyel-bajjal védett.

Az 52. percben Szalait Molnár váltotta. Öt perccel később Pap a félvonalról indulva az ötös sarkáig vágtázott, majd lőtt, Illésnek nem okozott gondot a mentés. Az 59. percben Molnár szerzett labdát az ellenfél 16-osa közelében, először a kiinduló kapusba, majd a visszapattanót mellé gurította. A 61. percben Száhl lódult előre a bal oldalon, jónak tűnő beadása azonban az egyik vendégvédő kezén csattant, a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt, Sóron ítélet-végrehajtóként nem hibázott és higgadtan a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A 65. percben Száhl szerelte a vendégek támadását, Sóront indította, aki a bal oldalról beadott, Molnár az ötösön elvétette, Gaszner kissé kiszorult helyzetből pedig az oldalhálót rezegtette meg. A 70. percben bal oldali nagy bedobást követően Molnár fejelt a kapu fölé. A 82. percben Dankó sérült meg egy durva belépő következtében, Savanya lépett pályára helyette. Ment előre csapatunk a következő gólért, sikertelenül, de a vendégek sem mondtak le a gólszerzésről, ami már nekik sem sikerült.

A kialakított, de kihagyott helyzetek alapján megérdemelt győzelmet aratott csapatunk. A táblázaton jóval mögöttünk álló csapat nagy csatára késztette a BTC-t, ezzel is jelezve, hogy ebben az osztályban nincs könnyedén legyőzhető ellenfél. A lényeg, az újabb győzelem megvan, így most már elsősorban előre tekinthetünk a bajnoki tabellán.

Folytatás vasárnap, délelőtt 11.00 órakor Győrben, az ETO Akadémia ellen.Comments


bottom of page