top of page

Mesterhármas! Sorozatban harmadik sikerünkkel már karnyújtásnyira a dobogó!


A reggeli eső már a feledés homályába merült, de a levegő alaposan lehűlt, így melege nem volt csapatunknak, amely az Illés - Szalai, Lakatos, Bozsoki, Száhl, Dankó - Hirman, Király, Gaszner - Savanya, Sóron összeállításban kezdte a találkozót.

Első eseményként a korábban a Király SE-ben játszó, Sulyok Barna masszőrünk által akkor életveszélyes helyzetben elsősegélyben részesített Reseterits lőtt 18 méterről kapu mellé, Kocsis Ármin átadása után. Három perccel később Király is lövésre vállalkozott 18 méterről, ő sem talált kaput. A 14. percben Sóron jobb oldali átívelését Dankó kapásból próbálta a kapuba juttatni, sikertelenül. A 18. percben Hirman továbbított Dankónak, aki ezúttal 20 méterről célozta meg a kaput, azonban Acsádinak nem okozott gondot a védés. A 29. percben az előre vágott labdát Sóron Gaszner elé tolta, aki a kiinduló kapus mellett a kapu jobb oldalába pöckölte azt (1-0). A 38. percben jobb oldali bedobást követően Sóron készítette le a labdát Királynak, ő pedig a 16-os jobb oldali sarkától ballal a hosszú sarokba bombázott (2-0). Váratlan és szinte tökéletes lövés volt, nem is volt ellenszere a vendégkapusnak. A 42. percben Sóron futtatta Királyt, aki beadott a bal oldalról, Gaszner érkezett és lőtt 12 méterről a vendég hálóőr kezébe.

Nagy lendülettel kezdte a II. játékrészt a vendégcsapat, Kalász a gyorsan kapott sárga lapja után Kocsis Barnabást hozta játékba, akinek 14 méteres lövése a blokkról pattant az alapvonalon túlra, a beívelést Szabó fejelte kapura, Illés a léc alól bravúrral ütötte ki a labdát, az újabb szögletet követően Baumgartner lőtt a védőkbe. Az 52. percben Gaszner Szalait indította, aki elfutott, majd a beadása Sóronhoz került, ő egy csel után lőtt, a védőkről lepattanó labda kipattant az alapvonalon túlra. Sarokrúgás következett, a kapu elé szálló labdáért csatározás közben felöklelték a védők Bozsokit, a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt! Sóron volt az ítélet-végrehajtó és ezúttal is higgadtan a kapu bal oldalába lőtt (3-0). A 61. percben szépítettek a vendégek, Kocsis Ármin jóvoltából (3-1), de ez már csak halovány reménysugár volt a találkozó szorosabbá tételéhez. A következő percben hármas cserét hajtott végre Csordás Csaba, Savanya, Sóron és Szalai helyett Benke, Molnár valamint Varga Bence léptek pályára. A 72. percben pályára lépett Torkos is Király helyett, majd Molnár szabálytalansága után Szabó lőtt 20 méterről a sorfalba. A 76. percben rosszul sikerült vendégszöglet után Molnár a saját térfeléről indulva, kissé elkapkodva ballal 20 méterről lőtt, ám Acsádi könnyen védett. A 82. percben Szabó kétszer is tesztelte Illés képességeit, de jó érzékkel mentett kapusunk. A 86. percben a vendégek Illés Bencéje lőtt szabadrúgást, Száhl segített a hazai Illés Bencén és fejjel mentett. A 88. percben Reseterits bal oldali lövésszerű beadását Illés nagyot nyújtózva védte. A ráadásban Dankó helyén Vicz folytatta.

Remek hazai első félidő után összekapta magát a vendégcsapat a II. félidőre és bizony alaposan megdolgoztatta csapatunkat. Összeségében azonban javuló játékkal, ismét megérdemelt győzelmet aratott a BTC. Következik a komáromi vendégjáték október 22-én vasárnap 13.00 órai kezdettel. (szöveg: Venczel József, kép: ifj. Döme László).bottom of page