top of page

Megérdemelt győzelem az első felkészülési mérkőzésen!

A viszonylag korai kezdés ellenére rekkenő hőség várt a két csapatra az első előkészületi meccsen, június 29-én szombaton. Fördős és Benke már korábban kivonult a BTC életéből, mellettük Savanya keres magának játéklehetőséget. Vannak még sérültjeink, vagy éppen  felépülőfélben játékosaink, akik ezúttal nem szerepeltek. Természetesen érkező is van, és néhányan próbaedzésen, próbajátékon kaptak lehetőséget a bizonyításra. A szintén NB III-as vendégek ellen az Illés - Szöllősi(próbajátékos), Dulló, Száhl - Gaszner, Kispál, Hirman, Szontagh (próbajátékos), Sóron - Tischler, Király összetételben kezdett csapatunk.

Az első tíz percben kialakult két-három alkalommal a gólszerzés lehetősége, de ezek rendre kimaradtak. Száhl lábbal, Dulló fejjel veszélyeztetett, majd Gaszner kísérletezett, Sóron is kivette a részét az eseményekből. Az ivó szünetet követően előbb Sóron durrantott az épülő edzőcsarnok oldalába, Király pedig nagy igyekezetében nem találta el a labdát. A 38. percben Sóron “oxi”-val tálalt Tischler elé, aki nagyon fölé lőtt. A következő percben is ő volt a főszereplő, a kapussal való ütközés után fájós kézzel kért cserét (utóbb kiderült, hogy alkartöréssel kórház és műtét is vár rá), Beliczky váltotta. Az első félidő ráadásában két sarokrúgást követően Király ívelt be a bal oldalról, Sóron pedig a 11-es magasságából,kissé jobbról kapásból pazar gólt lőtt a hosszú sarokba (1-0).

A II. játékrészre sorcsere történt, egy-két kivétellel, így az Illés - Bozsoki, Molnár, Varga Bence - Nagy Gedeon (p.j), Varga Szabolcs, Vicz, László (p.j), Beliczky - Müller(p.j), Boda összeállításban folytattuk az egyre melegebb időben. Az 52. percben Kovács előre ívelt labdáját Boda lekezelte és lőtte 18 méterről a kapu fölé, meg ebben a percben a próbajátékos Müller jó cselek után a kiinduló kapusba lőtt. Pontosan egy óra játékidő elteltével veszélyeztettek először a vendégek, Molnár Bence emelése azonban elkerülte a kaput. Három perccel később jobb oldali szögletet követően Bozsoki perdített, Müller pedig a kapu torkából fejelt fölé.

A 67. percben Surman lőtt szabadrúgást 24 méterről, így Illés is találkozhatott a labdával, az ellentámadásból gólhelyzet alakult ki a vendég kapunál, de Beliczky elvétette a labdát. Az utolsó negyedórában sorra alakultak ki lehetőségek, helyzetek, de László, Nagy G. révén kimaradtak, és még egy 18 méteres szabadrúgást is lőhetett Varga Sz., de jóval a léc fölé szállt a labda, így maradt az 1-0.

Az iramra, színvonalra alaposan rányomta bélyegét a nagy meleg, és az előző napokon elvégzett kemény alapozási munka, de így sem fért kétség a bicskei győzelemhez.Comments


bottom of page