top of page

Már a dobogón várjuk a szombaton induló "tavaszi" idényt!

Az előző napi kilátástalan időjárás, szakadó eső után vasárnapra jött a megváltó szél és napsütés, így viszonylag jó talajon csapatunk az Illés - Gaszner, Bozsoki, Száhl, Dankó - Király, Hirman, Fördős - Szalai D., Sóron, Savanya összeállításban kezdte a mérkőzést. A kezdés előtt Tessely Zoltán elnök, majd a szakmai stáb tagjai és a csapat, a találkozó után pedig természetesen a Tigrisek (Bicsk

e Tigers) is köszöntötték a minifutball világbajnokságon bronz érmet szerző magyar válogatott csapat tagját, Bozsoki Imrét.

A nem kevesebb, mint hat visszajátszóval alaposan megerősített vendégek ellen a 8. percben Király által gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Sóronhoz került a labda, egy jó csel utáni lövését blokkolták a védők, a következő támadásunk pedig leshelyzet miatt akadt meg. A 18. percben a vendég térfélen elveszített labdával gyors ellentámadást vezetett Milovanovikj, a jobb oldali beadását Klausz 8 méterről Illés kezébe fejelte. A 25. percben Szalay Szabolcs vezette keresztbe a labdát a 16-os előterében, majd lőtt, Illésnek azonban nem okozott gondot a mentés. Három perccel később Klausz továbbított Szalay Szabolcshoz, aki ismét megcélozta a kaput 18 méterről, de ez sem lepte meg a hazai kapust.

Újabb három perccel később Klausz vállalkozott lövésre 18 méterről, de nem találta el a kaput. A 35. percben Király futtatta Sóront, a bal oldali beadása akadálytalanul gurult el a gólvonal előtt, a következő percben Fördős bal oldali beadását Gaszner pöccintette kapura, ám Sinkó nagy bravúrral ütötte ki a játékszert. A 39. percben Dankó szerzett labdát, Sóronhoz továbbított, előle Sinkó merész kivetődéssel mentett. Küzdelmes, kiélezett I. félidő után vonultak pihenőre a csapatok.

Jól kezdődött számunkra a II. félidő, a 48. percben Savanya kevergetett a bal oldalon, Sóront hozta játékba, aki élesen középre lőtte a labdát, a jobbról jókor érkező Szalai D. pedig három lépésről a kapuba lőtt (1-0). Két perccel később Szalai D. továbbított Királyhoz, akinek 18 méteres lövése alaposan megtornáztatta Sinkó kapust és sarokrúgás következett, de eredmény nélkül. A 62. percben Szalai D. helyett Molnár lépett pályára és a következő percben a védővel vívott csatározás közben súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Az ápolást követően Torkos foglalta el a helyét, valamint Benke állt be Fördős helyett. A 70. percben Király indította Torkost, aki kecsegtető helyzetben kissé elkapkodva 21 méterről mellé lőtt, majd Baloteli 20 méteres lövése szállt mellé. A 84. percben Gaszner jobb oldali beadását Sóron lekezelte és középre lőtte, Savanya pedig bravúros mozdulattal, sarokkal a kapuba továbbított (2-0).

Alig egy perccel később Sóron labdáját Torkos a 16-osról tűzte kapura, Sinkó az alapvonalon túlra mentett. A bal oldalról Sóron ívelte be a szögletet, Sinkó és Bodrogi össze ugrottak, és az utóbbi fejéről a labda a léc alatt a gólvonal mögé hullott (3-0). A 88. percben Sóron és Savanya helyett Boda, valamint Vicz kaptak lehetőséget. A 90. percben Torkost borították fel a 16-os bal oldalánál, a szabadrúgást Király a sorfalba lőtte. A 90+3. percben kavarodás a hazai kapu előtt, többen földre kerültek, a közelben helyezkedő bíró pedig határozottan a 11-es pontra mutatott, Kovács Barnabás végezte el a büntetőt és a háló bal oldalába lőtt (3-1). Az első játékrész kevés említésre méltó eseményt hozott. Jól kezdte csapatunk a folytatást és két szép gólt követően magabiztos győzelmet aratott a tehetséges fiatalokból álló ZTE II. ellen. Botlottak a vetélytársak, így már a dobogó 3. fokáról várjuk a folytatást, ezúttal szombaton (!!) 13.00 órai kezdettel a Budaörs ellen, amely már az előrehozott tavaszi első fordulót jelenti.Comments


bottom of page