top of page

Kulcsfontosságú BTC-győzelem az újabb rangadón, amihez nem fért kétség!


Az időnként erős szélben a szakmai vezetés az Illés - Szalai, Lakatos, Bozsoki, Száhl, Varga B. - Gaszner, Király, Hirman - Varga Sz., Sóron összeállítású csapatnak szavazott bizalmat, a papíron erősebbnek tűnő, eddig remek őszt produkáló Kelen SC ellen.

Óvatosan kezdett mindkét együttes, a 8. percben Bozsoki térddel előre juttatott labdája után sorozatban három sarokrúgást végezhettünk el, eredmény nélkül. A 12. percben ismét szögletsorozat következett, a másodikat Sóron végezte el a jobb oldalról, a védőkről lepattanó labdát az előre húzódó Száhl kissé jobbról, 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtte (0-1). A 16. percben Pajti 28 méterről vállalkozott lövésre, ami nem okozott izgalmat. A következő percben Sóron bal oldali szöglete után Király vissza gurított Varga Sz. elé, lövése az alapvonalon túlra pattant a védőkről, az ismétlést követően Varga Sz. lőtt messziről, messzire. A 25. percben Bozsoki megmozdulását szabálytalannak minősítette a sípmester, a 28 méteres szabadrúgást a szebb napokat megélt Remili magasan a kapu fölé lőtte. A 32. percben az alapvonaltól 30 méterre, kissé balról Sóron váratlanul az oldalhálóba lőtte a megítélt szabadrúgást, majd még ebben a percben Gaszner remek labdával indította Sóront, aki a büntető területen belül elesett, látszólag nem véletlenül, a bíró azonban nagyvonalúan továbbot intett. A 41. percben Szalai futtatta Gasznert, aki Varga Sz. elé tálalt, a védők azonban szögletre mentettek. Sóron végezte el a bal oldali sarokrúgást, az ívelését Bozsoki 8 méterről a hálóba fejelte (0-2).

A második játékrész a hazaiak jóvoltából jórészt keménykedéssel, kisebb-nagyobb torzsalkodással telt el, amiben nagy részt vállalt a frissen beállt Nagy Zs. Az 55. percben Sóron jobb oldali szögletét követően Száhl perdített a léc fölé. Három perccel később Sóron keverte meg a hazai védelmet, Varga Sz. elé továbbított, aki egy csel után centikkel a léc fölé lőtt. Egy eltelt játékórát követően jobb oldali szögletet végeztek el a hazaiak, a labda Módly elé került, a 16-osról leadott lövése mellé szállt. A 68. percben Gaszner szerzett labdát a félpályánál, Sóront indította, aki kissé elhamarkodva 18 méterről Czerula kezébe lőtt. Két perccel később Varga B. Királyhoz továbbított, aki Varga Sz-ot indította egy kicsit hosszan. Még ebben a percben Gaszner jobb oldali beadását Sóron juttatta a kapuba, de egy kis turpissággal, kézzel, így joggal könyvelhette el sárga lapját. Ez a perc hozta el az első cserénket, Varga Szabolcsot Molnár váltotta. Az utolsó bő tíz percben Remili volt a főszereplő, előbb a lekészített labdáját Lehota lőtte Illés kezébe, majd szabadrúgást végzett el 25 méterről, ami magasan fölé szállt, sarokrúgása után pedig Vass kaput talált ugyan, de Illést nem hozta zavarba. Az utolsó bő tíz percre Torkos állt be Sóron helyére, majd a ráadásra Király helyett pályára lépett újoncként a napokban betöltött 16. életévét követően Boda Balázs. Sok sikert kívánunk további pályafutásához!

Igaz volt a mondás, hogy a Veszprém elleni siker akkor ért valamit, ha Kelenvölgyből is 3 ponttal tudunk távozni. A táblázaton előttünk álló csapatot fektette két vállra együttesünk! Megbízható, kemény, szigorú védekezés után gyors ellentámadásaink állandó gólveszélyt jelentettek. A II. játékrészben inkább visszaállt csapatunk, megelégedett a sima győzelemmel, aminek magabiztosságához ezúttal nem fért kétség. Folytatás vasárnap 15.00 órai kezdettel hazai pályán a Caola SC Sopron csapata ellen. (fotók: Kelen SC Facebook oldala)Comments


bottom of page