top of page

Karnyújtásnyira voltunk a győzelemtől a szomszédvárak derbijén!

A szomszédvárak összecsapásán remek időjárási viszonyok között, csapatunk a már szokásosnak mondható Illés - Gaszner, Bozsoki, Gyurácz, Varga B. - Hirman, Benke, Szalai, Lakatos - Sóron, Varga Sz. összeállításban kezdett.Talán a kelleténél is jobban tisztelte egymást kezdetben a két együttes, de a 7. percben Illés és védőtársa egymás meg nem értése okozott egy kis galibát a vendégkapu előtt, ám baj nem történt. Aztán beindultak az események, a 9. percben a Kern elleni szabálytalanság utáni szabadrúgást Magasföldi a léc fölé bombázta, majd a 14. percben egy előre ívelt labdánál Bozsoki fejpárbajt vesztett Magasföldivel szemben, a labda Halászi-Harsányi elé került, aki néhány lépés után a kiinduló Illés mellett 14 méterről a kapuba lőtt (1-0). A következő támadásnál Varga B. bal oldali átívelését Benke 15 (!) méterről fejelte a kapu felé, eredmény nélkül. A 22. percben Szalai összefejelt védőjével, vérző sebe miatt cserére kényszerült Csordás Csaba, Savanya lépett pályára a kórházi ellátásra szoruló középpályás helyett. A 32. percben Varga Sz-t akasztotta védője a 16-oson belül, a bíró habozás nélkül büntetőt ítélt, amit Sóron higgadtan a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A 38. percben Benke futtatta Savanyát, akinek a lövését röviden ütötte ki Gazdag, Gaszner egyből tüzelt, de a labda elkerülte az.üres kaput. A következő percben Gaszner ívelt a kapu elé, Sóron fejjel tovább csúsztatta, de Varga Sz. centikkel maradt maradt le a gólszerzési lehetőségről. A 41. percben Janyickij továbbított Kern elé, az ő 16 méteres lövése a kapu fölé szállt.

A szünetben Benke és Varga B. helyett Száhl és Molnár folytatták. A 47. percben Juricic 25méteres lövése került el a léc fölé, majd Sóron fejjel szöktette Molnárt, aki a 16-os bal oldali sarkától tüzelt, alig tévesztette el a jobb alsó sarkot. Az 58. percben Molnár elől mentettek a védők az alapvonalon túlra, Sóron ívelése után Hirman ollózása a léc fölé szállt. Két perccel később védelmi hiba után Janyickij lövése túljutott Illés kapuson, de Hirman a gólvonalról mentett. A 64. percben Molnár továbbított Varga Szabolcsnak, akinek egy csel utáni lövését Gazdag kiütötte, majd újra Varga Sz. veszélyeztetett, de csak szöglet következett. A 69. percben Száhl löbbölése után Lakatos emelt fölé, majd Gaszner ívelt középre, Molnár megszelidítette a labdát, de 15 méterről fölé lőtte. A 74. percben kisebb sérülés miatt Lakatost Fördős váltotta. A 77. percben Hirman ellen szabálytalankodtak a hazai védők a kaputól 22 méterre, Varga Sz. a lécre bombázott, kisebb kavarodás után a lepattanót Molnár közvetlen közelről, fordulásból a hálóba tuszkolta (1-2). Nem bírtuk ki! A 87. percben Magasföldi és Bozsoki fejcsatája után Demeter az elé kerülő labdát 18 méterről a bal kapu felső sarkába lőtte, valószínűleg élete gólját szerezve (2-2). Az utolsó előtti percben Száhl futtatta Molnárt, aki a 16-os sarkától lőtt, Gazdag szögletre mentett. A 93. percben Makara kiállítást érően rúgta fel Sóront, a piros lap elmaradt, némi torzsalkodást követően Varga Sz. lőtte a szabadrúgást, a blokkról lepattanó labdát Száhl 20 méterről magasan fölé lőtte.

Gyengén kezdtük a találkozót, aztán jöttek kihagyott helyzetek, elpuskázott lehetőségek. Szerencsés körülmények között egyenlített a hajrában a hazai csapat, de már korábban megnyerhette volna a meccset a BTC, így két ponttal szegényebb maradt. A döntetlen mit sem ront azon a tényen, hogy minden idők legjobb NB III-as rajtját vettük idén.Comments


bottom of page