top of page

Hétmeccses veretlenségi sorozat, győri győzelmünkkel már a tabella tetejét ostromoljuk!


Ugyan az utazás alatt végig szakadt a eső, nem sejtettük, milyen viszonyok várnak ránk Győrben, az ETO Stadionban. A játéktér állapotát nehéz volt játékra alkalmasnak minősíteni, de a bírói trió a helyenként bokáig érő víz ellenére kezdést vezényelt, amelyen a kezdőcsapat megegyezett az előző hetivel, azaz Illés - Gaszner, Gyurácz, Száhl, Lakatos, Dankó - Király, Varga B., Hirman - Szalai, Sóron kezdte a “vízi” ütközetet.

A 6. percben Dankó becsúszó szerelése után két hazai sarokrúgás következett, amit Tamás 20 méteres emelése követett, a kísérlet azonban elkerülte a kaput. A 11. percben a labdát vezető Száhl lábára durván rácsúszó Selyem Bálintot a játékvezető azonnal kiállította, szerencsére védőnk elkerülte a súlyos sérülést. Három perccel később Szalai futott el a jobb oldalon, ígéretes beadása elsuhant a kapu előtt. A 20. percben Rátonyi 18 méteres lövése Illés kezében halt el, majd 10 méterről próbálkozott, a blokkról pattant az alapvonalon túlra a labda, a beívelést Illés kiöklözte. A 23. percben egy jobb oldali beadást követően Dankó 18 méterről a “támaszkodóval” próbált a kapuba találni, sikertelenül. A 30. percben Dankó futtatta Sóront, aki becselezte magát a 16-osra, de lövését blokkolták a védők. A 43. percben Gyurácz megsérült, Savanya állt a helyére és mindjárt megkeverte a védőket, Királynak készítette le a labdát lövésre, de ő 18 méterről mellé trafált.

Jól kezdődött a II. játékrész, Hirman emelt 18 méterről a kissé kinn álló kapus fölött, a visszaérő cerberus nagy bravúrral kiütötte ki a jobb felső sarokból a labdát, Dankó ismételt, ez viszont kapu mellé szállt. Az 53. percben Gaszner beadását Szalai 8 méterről mellé fejelte, majd Sóron kiugrott, két remek csel után 12 méterről eresztette el a labdát, ám Sebők elvetődve védett. Az 57. percben nagy kavarodás okozott izgalmat a vendég kapu előtt, de védőinknek sikerült a mentés. A 60. percben Molnár váltotta Szalait. A 68. percben Mitring kevergette meg védelmünket, beadását Király mentette az alapvonalon túlra, a sikertelen sarokrúgás után Molnár indulhatott az ellenfél kapuja felé, de az utolsó pillanatban egy tócsában elakadt a labda. A 76. percben Torkos lépett pályára Király helyett.

A 77. percben Gaszner beadása az alapvonalon túlra pattant, Sóron szöglete kipattant a védőkről, Molnár 20 méterről lőtt, az égbe. A 82. percben Gaszner adott be a jobb oldalról, a túl oldalról remek ütemben érkező Molnár az ötös sarkától a hosszú sarokba bólintott úgy, hogy a csúszós talajon a kapusnak esélye sem volt elérni a labdát (0-1). A következő pillanatokban Savanya indítását Sóron lőtte rá 20 méterről, de ez nem hozta zavarba Sebőköt. A 90+3. percben Dankó a jobb sarok közeléből szabadrúgást lőtt az oldalhálóba, majd Varga Olivér lőtt 18 méterről Illés kezébe.

Rendkívül nehéz mérkőzésen van túl csapatunk. Nem elég, hogy egy fiatal, jó képességű ETO Akadémia fogadta együttesünket, jött egy gyors kiállítás, ami nekünk okozott gondot, a kritikán aluli játéktérrel is meg kellett küzdeni. A pályán történtek időnként bohózatba illő jeleneteket produkáltak, ennek ellenére a győzelem teljesen megérdemelt, hiszen többet tettünk, többet támadtunk a győzelemért. Molnár Attila kárpótolta a szurkolókat az elmúlt mérkőzéseken kihagyott helyzeteiért, a BTC pedig hétmeccses veretlenségi sorozata (amiből 6 győztes találkozó) után immáron a tabella tetejét ostromolja, mindössze 3 pontos hátrányban. Két hazai mérkőzéssel folytatjuk a bajnokságot, november 12-én vasárnap 13.00 órakor a ZTE FC II. csapata érkezik Bicskére.留言


bottom of page