top of page

Ezüstös pozícióban várhatjuk a zalaegerszegi záró mérkőzést!

A bajnokság utolsó hazai mérkőzésére is Nyugat-Dunántúlról, Győrből érkezett az ellenfél. A hazai szezonzáróra Csordás Csaba az Illés - Gaszner, Dulló, Bozsoki, Száhl, Dankó - Sóron, Lakatos, Varga Sz. - Savanya, Tischler összetételű csapatot küldte pályára, az ideális futballidőben, szépszámú és a szokásos módon lelkes közönség előtt.

Mozgalmasan indult a találkozó, a 2. percben Bíró átívelését Hamed zavartalanul vehette át és lőhetett, Illés azonban biztos kézzel védett. A 6. percben Sóron jobb oldali sarokrúgása után Tischler az ötös sarkától centikkel fejelt mellé, a következő szögletnél is fejelt, kisebb kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt, de végül felszabadították a védők. Három perccel később Dulló ívelt be a jobb oldalról, Tischler emelkedett a legmagasabbra és fejelt, sajnos ezúttal is a kapu mellé. A 14. percben egy labdaszerzést követően Varga Sz. 18 méterről tüzelt, Kocsis üggyel-bajjal, de mentett. Váratlanul szerzett vezetést az ETO Akadémia! A 19. percben Hamed szöktette Ntsama-t, aki betört a 16- oson belülre és a kiinduló kapus mellett a kapuba lőtt (0-1). Viszonylag gyorsan érkezett a bicskei egyenlítés.

A 29. percben a Dullótól visszakapott labdát Sóron maga elé tette, majd a 11-es magasságából, kissé jobbról nagy gólt lőtt (1-1).  A 34. percben Savanya átívelését Gaszner az elcsúszó védő mellől, 18 méterről fölé bombázta. A 39. percben Sóron előreívelését Tischler lekezelte, az első lövése még kijött a kapusról, másodjára azonban már könnyedén  a kapuba gurított (2-1). A szünetben Dankót Szalai váltotta, a II. játékrész nagy győri helyzettel indult, Ntsama azonban a kilépő Illés fölött emelt a léc fölé. A 48. percben Gaszner a baloldali 16-os sarkától telibe találta a kapufát, a kipattanót Savanya elügyetlenkedte. Az 54. percben Sóron jobb oldali sarokrúgása után Varga Sz. remek mozdulattal, kapásból lőtt fölé. A 60. percben Varga Sz. futtatta Savanyát, aki Szalaihoz továbbított, a lövésszerű beadást Kocsis az alapvonalon túlra ütötte, Sóron ívelt be, Bozsoki keresztbe visszafejelt labdáját Szalai 7 méterről a kapuba stukkolta (3-1). 

A gólt követően Varga Sz. helyét Beliczky foglalta el. A 65. percben Dulló mellett a 16-oson belül elesett Tamás, a bíró meglepetésre büntetőt ítélt, amit Mitring váltott gólra (3-2). Három perccel később a Beliczky emelése utáni Tischler lövést eredménytelen szöglet követte. A 73. percben Szalai a jobb oldalon harcolt ki sarokrúgást, Sóron ívelését aztán nyolc méterről  a kapu bal oldalába fejelte (4-2).  A 77. percben Illés nagyszerű kirúgásával Savanya vágtázhatott a kapura, de elvacakolta a helyzetet. A következő percben Lakatos helyett Gyurácz lépett pályára. A 89. percben Bozsoki belépője a bíró szerint sárga lapot ért, a megítélt 22 méteres szabadrúgást Tamás a bal felső sarokba tekerte (4-3).  A ráadásban még lehetőséget kapott Vicz és Benke, Sóron valamint Tischler helyett.

A fiatal vendégcsapat jól kezdett és még  a vezetést is megszerezte. A szünet előtt sikerült a fordítás, a második játékrészben már kijött a tudáskülönbség a két csapat között. Csalóka a végeredmény, mert a lelátóról túl szigorúnak tűnő 11-es, valamint szabadrúgást követően lett a szoros a végeredmény. Miután ezen a hétvégén ezúttal a III. ker. TVE botlott a Balatonfüred elleni váratlan döntetlenjével, ez a győzelem már elérhető közelségbe hozta a második helyet, amit egy zalaegerszegi, ZTE FC II. elleni győzelem tehet biztossá vasárnap 17.00 órától.


Comments


bottom of page