top of page

Csak a veretlenségi sorozatunk nőtt tovább, 2 pontot Komáromban hagytunk!


A kora reggeli kiadós eső után kezdésre megszépült az időjárás, ám a napsütés ellenére mély talaj fogadta a csapatokat. A játékteret a hazaiak szerint - mint oly sok magyarországi pályát - megtámadta egy bakteriális fertőzés, így foltokban alig volt fű. Nem elég, hogy Sóron eleve a kispadon ült sérülése miatt, a bemelegítésnél Varga Szabolcs kisebb húzódást szedett össze, így ezúttal az Illés - Gaszner, Lakatos, Bozsoki, Száhl, Dankó - Varga B., Király, Hirman - Szalai, Savanya összeállításban kezdett csapatunk. A statisztikusok már a kezdés előtt kiszámolták, hogy az elmúlt 4 és fél esztendő NB III-as mérlege éppen 50 %-os a Komárom VSE ellen, így ezúttal is kiegyenlített, küzdelmes párharcra számíthattunk.

Szolid tempóban kezdődött a meccs, az ötödik percben Jankovics jobb oldali átadását Sandal kissé jobbról, 16 méterről fölé durrantotta. Két perccel később Lakatos jónak tűnő felíveléséről Varga éppen hogy csak lemaradt a kapu előtt. A 10. percben a kisütő nap azt láthatta, hogy Dankó kellő erőszakkal szerzett labdát, majd lőtt 18 méterről, ám Bánfalvi bravúrral a bal felső sarokból szedte ki a labdát. A 21. percben jobb oldali támadás után ismét Varga lőtt kapura, a lövés az alapvonalon túlra került a védőkről, Király duplázhatott, a második után Száhl passzolt vissza Királynak, akinek a lövése elkerülte a kaput. A 25. percben Dankó bal oldali beadását Varga fejjel csúsztatta mellé. A 31. percben Király ívelt szabadrúgást a kapu elé, az öt és felesen ide-oda pattogó labdát először elvétettük, de aztán Szalai egy igazítás után öt méterről a kapuba továbbította azt (0-1). A 43. percben a 16-os jobb sarkánál Savanya szabálytalankodott, a szabadrúgást, Nagy emelte középre, de védőink fejjel mentettek. A ráadás második percében Varga szerzett labdát az ellenfél térfelén, de két jó csel után a kapus kezébe lőtt.

A második játékrészre a könnyebb sérülést szenvedő Lakatos helyett Molnár lépett pályára, amit némi átszervezés követett. Szalai a jobb oldali védő pozíciójába, Gaszner a középpályára került, míg Molnár előretolt csatár lett. Az 54. percben Gaszner szerzett labdát, Szalait futtatta, de a beadása sajnos nem sikerült. A 61. percben Hirman Gasznert játszotta meg, előle szögletre mentettek a védők, Király sarokrúgását követően a kipattanót Molnár szúrta rá 20 méterről, ezután kirúgás következett. A 71. percben az alapvonaltól két méterre az oldalvonal mellől a Molnár elleni szabálytalanság után Király ívelt be szabadrúgást, a védők fejjel mentettek. A 74. percben bal oldali szögletet rúgtak a hazaiak, Illés talán feleslegesen és rosszul is jött ki a kapuból és - hasonlóan a bicskei gólhoz - a lecsurgó labdát Jankovics öt lépésről a hálóba kotorta (1-1). Ebben a percben Savanyát Torkos váltotta, aki rögtön a beállása után Gaszner passzát 20 méterről fölé bombázta. A 82. percben az előre vágott labdára Torkos és Bánfalvi rajtoltak, csatárunk fej helyett lábbal próbálkozott a messzire kifutó kapus így szögletre tudott menteni, ami nem hozott eredményt. Két perccel később Irmes 26 méteres nagy erejű szabadrúgása fejen találta Bozsokit, akit ápolni kellett. A 89. percben Torkos Gasznert játszotta meg, aki Dankónak továbbított, a 18 méteres lövés azonban elkerülte a kaput. A ráadásban előbb Torkos fejjel, majd Varga egy 20 méteres lövéssel veszélyeztetett, de az eredmény nem már nem változott.

Tartalékosan ezúttal halványabb produkciót adott elő csapatunk. Magyarázat lehet a sok sérülés, a merőben szokatlan felállás, ám több mint 40 percünk volt eldönteni a mérkőzést a vezető gólunkat követően. Szép számú szurkolótáborunk (Bicske Tigers) ezúttal is nagyot ment, de kissé csalódottan vette tudomásul a döntetlent az elmúlt hetek menetelése után. Maradt továbbra is az abszolút 50 %-os Komárom-Bicske NB III-as statisztika. A tabellán a vetélytársak eredményei számunkra kedvezően alakultak, így továbbra is a 4. helyen várhatjuk a folytatást. Október 29-én vasárnap 13.00 órakor a Szombathelyi MÁV Haladás VSE együttesét fogadjuk hazai pályán.


Comentarios


bottom of page