top of page

Balszerencsés öngól döntött a szomszédvárak rangadóján!

A győzelem reményében utazott a BTC a szomszédvár Pancho Arénába szerdán délután, ezt a reményt még az sem hűtötte le, hogy az NB I-es csapat ezúttal Balutát és Van Nieffet is „leadta” a tartalékcsapatba. Napsütéses, enyhe tavaszi szélben csapatunk az Illés - Gaszner, Bozsoki, Lakatos, Lapos - Marsa, Hirman, Vékony - Savanya, Sóron, Varga Sz. összeállításban kezdte az ütközetet.Bő negyedóra elteltével történt az első érdemleges esemény, ekkor egy jobb oldali beadást Magasföldi 10 méterről fejelt mellé. A 20. percben Gaszner jobb oldali beadását követően Vékony csúszott el a lövés pillanatában, így mentettek a védők előle. Sarokrúgás következett, amit Hirman Pécsi kezébe fejelt. A következő támadást a hazaiak vezették, Baluta 22 méteres lövése Illésről kipattant, Yablonskyi ismétlését 16-ról már fogta a kapuvédő. A 32. percben Marsa szöktette Vargát, aki az ötös sarka közeléből tüzelt, de a blokkról lepattant a labda, majd Marsa emelgetett a 16-oson belül, de nem jutott lövéshez. A 39. percben Baluta jobbról, jobb külsővel adott be, de Magasföldi 10 méterről, fejjel rosszul célzott. A 44. percben Van Nieff szabálytalankodott a jobb oldali 16-os sarkánál, a szabadrúgást azonban Varga Sz. fölé durrantotta.

A 62. percben Sóront sárga lapot érdemlően öklelte fel Umathum, a sértett ívelte be a szabadrúgást, Lakatos pedig mintegy hat méterről a léc alsó lapjára fejelt, a visszapattanót újra kapura fejelte, de Pécsi a helyén volt. A mérkőzés fontos pillanata volt mindez! A 70. percben Bozsoki borította fel Magasföldit a 16-os oldalvonalánál, az alapvonaltól 15 méternyire, a szabadrúgást Baluta kissé váratlanul kapura lőtte, Illés mutatós mozdulattal ütötte szögletre a labdát, majd egy újabb bal oldali szabadrúgást Van Nieff bombázott a kapu fölé. A 74. percben Baluta futott el a bal oldalon, beadását Lapos szerencsétlen mozdulattal, védhetetlen csukafejessel juttatta a saját kapujába (1-0). Ha mindezt az ellenfél kapujába teszi, sokáig dicsérték volna a szurkolók! Az öngólt követően Varga Sz. és Marsa helyett Sipos, valamint Kovács folytatták. A 75. percben Nathaniel jobb oldali beadását Magasföldi lőtte rá 15 méterről, Illésről kipattant a labda, Baluta ismétlése pedig lepattant a védőink blokkjáról. A 79. percben Lapost a sérüléséből felépült Dankó váltotta. A 81. percben szép bal oldali támadást követően sarokrúgás következett, a kipattanó labdát Dankó 25 méterről a kapu fölé lőtte. A 86. percben Gaszner Kovácsot futtatta, aki Sóronhoz továbbított, ám az ő 15 méteres lövését Pécsi jó érzékkel fogta. A 87. percben Savanya szabálytalansága után a 30 méteres szabadrúgást Van Nieff bődületes erővel lőtte a kapufa sarkára, ahonnan a mezőnybe pattant a játékszer.

Sokáig a két 16-os között kűzdött a két csapat. A BTC az első játékrészben a vasárnapi produkciót „hozta”. A II. félidőben már sokkal jobb volt a csapatunk játéka és ha a kapufa nem a hazaiakkal van, többet is ki lehetett volna hozni ebből a mérkőzésből. Fájó így zárni egy bajnokit, de sajnos egy balszerencsés mozzanat megpecsételte csapatunk sorsát. Folytatás vasárnap Kelenföldön, ugorva egy órát, immár 17.00 órai kezdettel a Kelen SC csapata ellen. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)Comentarios


bottom of page