top of page

Alapjáraton is biztos továbbjutás!

A Magyar Kupa első fordulójában a Győr-Moson-Sopron megyei másodosztályból jutott ellenfél. A napokig készülő helyiek igazán remek körülményeket teremtettek, kicsinosították amúgy is szemrevaló sporttelepüket. Az egyszerű feladatnak tűnő mérkőzésen helyet kaptak azok a játékosok, akik sérülésből felgyógyultak, illetve akik be szeretnék magukat játszani a kezdő együttesbe a bajnokság folyamán, így az Illés - Varga B.,Száhl, Fördős, Vicz - Benke, Hirman, Lakatos - Savanya, Torkos, Molnár összeállításban küldte pályára csapatát Csordás Csaba.
Savanya egy elkapkodott mellélövése volt a nyitány. A 8. percben Savanya szerzett labdát a hazaiak térfelén, Torkoshoz továbbított, aki egy csel után 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). A 18. percben, ha él a grund szabály, büntetőt rúghattunk volna, így csak három sikertelen sarokrúgást lehetett feljegyezni. A 25. percben eljutott a kapunkig a hazai csapat, Márton ugratta ki Lendvait, de a lövése az égbe szállt. A következő tíz percben Benke lövését ki spárgázta Horváth Milán, majd Savanya csúszott el a büntető területen belül Vicz bal oldali beadása után, Hirman egy kipattanót tűzött rá 20 méterről, amit a kapus szögletre mentett, a beívelés Hirman fejéről került mellé. Az első játékrész utolsó mozzanataként Száhl ugratta ki Molnárt, aki a 16-osról a hálóőr kezébe gurított.

Az 50. percben Vicz bal oldali beadása lepattant a védőkről, a labda Benke elé került, de a lövése lepattant a blokkról, Torkos ismételt, de nem talált kaput. Az 55. percben Sóron váltotta a gólszerző Torkost. A 60. percben Varga B. lódult előre, 20 méterről lőtt, a kapus kezébe, még ebben a percben Benke lőtt az égbe, ugyanezt tette a hazai Tóth Zoltán is 25 méterről. A 64. percben kettős csere, Varga B. és Savanya helyett Gaszner és Szalai folytatták. A következő percben Vicz remek elfutás után balról beadott, Sóron a kapu torkából a léc fölé emelt. Két perccel később Sóron ívelt a bal oldalról szögletet, a berobbanó Lakatos pedig nyolc méterről a kapu közepébe fejelt (0-2). A 74. percben Sóron remek labdájával Molnár lépett ki, de kissé elkapkodott emelése elkerülte a kaput. A 75. percben Vicz és a másik gólszerző Lakatos is elhagyta a pályát, Dankó valamint Gyurácz léptek a helyükre. A 80. percben Sóron életerős 20 méteres lövése kipattant a kapusról, de utána merész vetődéssel mentett Molnár elől. A 84. percben Völcsey sárga lapot érően húzta vissza gólhelyzetben Molnárt, így villant a piros, a megítélt szabadrúgást Sóron a kapufa bal felső sarkára lőtte. A hátra lévő néhány percben is akadt még néhány lehetőség a gólszerzésre, de már nem változott az eredmény.

A kissé felforgatott csapat könnyed, néha könnyelműségbe hajló játékkal hozta a kötelezőt. Üde színfolt volt a közel 1 éves sérüléséből visszatérő, a 90 percet végigjátszó Száhl Péter játéka. Folytatás Felcsúton vasárnap délelőtt 11.00 órakor.Comments


bottom of page