top of page

A százados Gaszner Roland vezetésével fergeteges első félidőt produkálva győztük le a tavasszal még veretlen Komáromot!

Igazi futballünnepre készült a BTC vasárnap, anyák napján. Már kora délutántól üzemelt a kicsik számára kialakított játszóház ugrálóvárral és több érdekes szabadtéri játékkal, a mérkőzésre érkező anyukákat pedig egy-egy csomag virágmaggal lepte meg a klubvezetés.

Verőfényes napsütés és kifogástalan pálya fogadta a csapatokat, sérülések és sárgalapos eltiltások miatt a múlt hetihez ismét változtatott Csordás Csaba szakmai igazgató a tavasszal még veretlen Komárom VSE ellen. Az Illés - Gaszner, Dulló, Gyurácz, Száhl, Varga B. - Fördős, Varga Sz., Lakatos - Sóron, Tischler összetételű kezdőt és a vendégcsapatot is a 7-9 éves utánpótlás palánták kísérték fel a játéktérre. A kezdés előtt az ezúttal is a kezdőben szerepet kapó és ezzel a 100. bajnokiján pályára lépő Gaszner Rolandnak egy emlékplakettet adott át Kislőrincz György és Csordás Csaba az egyesület elnöke nevében, majd a szünetben Tessely Zoltán elnök is köszöntötte az addigra már gólt is jegyző labdarúgót.

Lendületesen kezdett a két együttes, a 4. percben Gaszner jobboldali beadása Varga Szabolcstól Varga Bencéhez került, aki 14 méterről a blokkba lőtt. A 8. percben a vendégek bedobása védőinkről pattant Sandalhoz, aki kissé kisodródva ellőtte a kapu előtt a labdát. A 14. percben Gaszner jobb oldali bedobását Tischler estében, kapásból a kapu közepébe lőtte (1-0), ritka pillanat hogy valaki kézzel, egy bedobás révén ad gólpasszt. Alig több mint öt perccel később a bal oldalról az előre lóduló Száhl egy becsúszó láb mellett ívelt középre, Varga Szabolcs pedig remek ütemben érkezve, hét méterről védhetetlenül és nagy erővel a kapuba fejelt (2-0). 

A 31. percben Dulló vágtázott el a jobb oldalon, beadását Tischler fejelte a kapuba, de a partjelző lest jelzett. A nézőtérről tévesnek tűnt az ítélet. A 35. percben Sóron cselezgetett a bal oldalon, beadását a túloldalról érkező Gaszner nagy ívben 7-8 méterről Bánfalvi fölött a hosszú felső sarokba fejelte (3-0). A 40. percben Illés hosszú kirúgását Tischler lefejelte Sóronnak, aki elől a vendég kapus az utolsó pillanatban felszedte a labdát. A 43. percben Gyurácz rosszul sikerült mozdulatát sarokrúgás követte, a kipattanót Popovics 25 méterről az épülő csarnok tetejére rúgta. Remek első félidei játékával a BTC gyakorlatilag lezárta a mérkőzést, a boldog szurkolók pedig a szünetben megtekinthették a fiatal focisták bemutatóját a center pályán.

A II. félidőre Lakatost Dankó váltotta. Az 50. percben egy rövidre sikerült felszabadítás után Köles 18 méterről lőtt, a labda pedig a bal kapufa segítségével került a hálóba (3-1). Öt perccel később Berzsenyi a jobb oldali 16-os sarkától lőtt, a labda alig kerülte el a kaput, majd Sóron futott el a bal oldalon, az alapvonaltól gurított vissza, Gaszner elől önfeláldozó mozdulattal mentettek a vendégek. A 62. percben Gyurácz akadályozta Berzsenyit szabálytalanul, a megítélt 22 méteres szabadrúgást Sandal a léc fölé bombázta. Kettős csere következett, a Varga Sz.-Tischler duót Beliczky és Benke váltotta.

A 67. percben gyors ellentámadást vezetett csapatunk, ami után Beliczky 20 méterről emelt a kapu mellé. A 76. percben nagy bedobást követően Beliczky beadott, de Bánfalvi lábbal mentett Dankó elől. Két perccel később Sandal “görbítette” kapura a labdát 17 méterről, de Illést nem tudta zavarba hozni. A 83. percben Fördős helyett Savanya lépett pályára, nem sokkal később Köles sárga lapot érően akadályozta őt közvetlenül a 16-os előtt, ám Sóron a léc fölé lőtte a szabadrúgást. A 92. percben ismét egy gyors támadást vezetett csapatunk, Benke azonban kissé elkapkodva, 18 méterről mellé lőtt.

Fantasztikus első félidőt produkált együttesünk, bajnokesélyesként nyomás alá helyezve ellenfelünket, szereztünk három szép gólt. A második játékrészben gyorsan szépítettek a vendégek és igencsak lábra kaptak. Több veszélyes akciót vezettek, de igazán nagy gólszerzési lehetőség nem volt a játékukban, annál több lehetőség volt viszont a gyors ellentámadásokra, amelyekből többet is ki lehetett volna hozni. A lényeg, hogy a szurkolótábor lelkes biztatása mellett kivívott biztos győzelem azt jelenti, továbbra is ott vagyunk az élbolyban, üldözve a listavezetőt. Folytatás május 12-én vasárnap 17.00 órától a már biztos kieső Szombathelyi MÁV Haladás VSE otthonában.Comments


bottom of page