top of page

90 percig nyerésre álltunk, 120 percben érvényesült a papírforma a MOL Magyar Kupa-döntős otthonában

Szerdán délután a Budafok másodosztályú csapata vendégeként játszotta következő előkészületi meccsét a BTC. A két együttes szakvezetése kétszer hatvan perces játékidőben egyezett meg. Az Illés - Varga Bence, Bozsoki, Lakatos, Dankó - Hirman, Tajti, Király Patrik— Sóron, Torkos Máté, Varga Szabolcs tizenegyet küldte pályára Csordás Csaba az első játékrészre.A kezdeti megilletődöttség után az 5. percben egy előrevágott labdával Varga Sz. lódult előre, mintegy 40 méterről a kissé előre merészkedő kapus fölött ívelt, kb fél métert tévesztett. A 19. percben Király Varga Sz-t futtatta, ő lekészítette a jól érkező Dankó elé, aki 15 méterről lőtt, Oroszi a kapufa segítségével mentett, majd miután játékba hozta a labdát, Nándori visszapasszolta, a saját kapujába (0-1). A 23. percben az előre húzódó Fótyik 25 méterről célozta meg a kaput, a blokkról az alapvonalon túlra pattant a labda, a beívelés után Illés öklözve mentett, de egy kis gyógykezelésre szorult utána. A 36. percben újabb emelési kísérlet, ezúttal Sóron próbálkozott 30 méterről, de a kapus védett. A 39. percben Sóron bal oldali sarokrúgását a hazai csapat kapusa nagy üggyel-bajjal piszkálta ki a léc alól. A 45. percben Sóron a jobb oldalról küldött be szögletet, Varga Sz. elé került a játékszer, aki egy igazítás után a 16-osról a bal felső sarokba bombázott (0-2). Szépségdíjas gól volt!


A kezdést követően Pintér cselezett jobbról befelé, majd 18 méterről lőtt, de a lövését Illés biztos kézzel mentette, a lefújás előtti percben egy bal oldalról beívelt szabadrúgást fejelt kapura 10 méterről Fekete, Illést nem hozta zavarba a kísérlete.

A szünetben mindkét csapat sort cserélt, a mieink a Zelman Levente - Nyúl, Fördős Adrián, Punk Szabolcs, Száhl - Kovács Levente, Erdő-Lahner Tas, Mijailovic Zalán - Savanya, Joaz Da Silva, Vicz összeállítású csapattal folytatta. A 69.p ercben Sós vágtázott el a jobb oldalon, belőtt labdáját Kovács Dávid 8 méterről, kapásból vágta a kapu jobb oldalába (1-2). Három perccel később Kovács D perdített Kalmár elé, aki nagy ziccerből mellé lőtt, majd újabb három perc múlva Merényi került helyzetbe, de lövését Zelman nagy bravúrral mentette. A 90. perc ezúttal ivószünetet jelentett és ha eddig tartott volna a meccs, máris győztesen vonulhattunk volna öltözőbe, De jött a folytatás! A 93. percben Kovács D. Csonkát hozta helyzetbe, akinek lövése túljutott a kapuson, de a vissza érő Punk a gólba tartó labdát kivágta. A 106. percben Horváth 15.méteres lövése a blokkoló védőinkről visszapattant, Fiath 16 méteres megpattanó ismétlése már a kapunkba került (2-2). A 110. percben Vicz Kevin buktatta a 16-oson belül Sóst, a megítélt büntetőt pedig Horváth értékesítette (3-2). A következő percben Kovács D. bal oldali beadását Zelman Csonka testére ütötte, de a labda nem ért el a kapuig. A 117. percben Savanya két jó csel után Mihailovic elé passzolt, akinek a 20 méteres lövése alig kerülte el a kaput.

A rekkenő hőség miatt mindkét félidőben szinte egész meccses terhelést kaptak a játékosok. A rutinosabb kezdők pár perc megilletődöttség után remekül helytálltak, míg a kevésbé rutinosak félideje végén kijött a nagyobb tudás.
Σχόλια


bottom of page