top of page

Újra dobogón a BTC - harcban a bajnoki címért!


Nyárias időben, remekül előkészített pályán a földrajzilag legközelebbi együttes ellen csapatunkat az Illés - Szalai, Dulló, Bozsoki, Száhl, Varga B. - Beliczky, Gaszner, Király - Tischler, Sóron összeállításban küldte pályára Csordás Csaba szakmai igazgató.Lendületesen kezdett a két csapat, alig egy perc elteltével Beliczky hosszú indításával Szalai lépett ki, a 16-osról lőtt, de a labda elakadt egy blokkoló védőn. A 8. percben egy labdaszerzést követően Beliczky egy jó csel után alig lőtt a kapu mellé. A 25. percben némi zavar támadt a védekezésünkben, Illésnek nagyot kellett nyújtózkodni a mentéshez. A 27. percben Szalai ívelt a jobbról a bal oldalra Vargának, akinek lekészítését Király 18 méterről tűzte a léc fölé.

A 34. percben Vajda buktatta a büntető területen belül Sóront, a bíró habozás nélkül ítélt 11-est, amit a sértett biztos lábbal értékesített (1-0). Ezután nem sokkal kisebb sérülés miatt Beliczkyt Benke váltotta. A 39. percben Sóron remek labdájával Benke lépett ki, de nagy helyzetben lövés helyett passzolt, így csak sarokrúgás következett. A korner elvégzését egy kis kapu előtti rendteremtés előzte meg, majd Sóron ívelt, Tischler pedig öt lépésről, remek mozdulattal fejjel a hálóba csúsztatott (2-0).

Az 54. percben Mondovics átadását Vékony Magasföldi elé tolta, aki 16 méterről kapus kezébe lőtt. A 70. percben Varga B., Király és Sóron helyett Lakatos, Tajti valamint Savanya folytatta. Két perccel később Kern a bal oldalról beadott, Magasföldi lekezelte, majd a 16-osról kapu mellé tekert. Újabb két perc elteltével Fodor adott be a bal oldalról, Magasföldi fejese túljutott Illésen, de Száhl a gólvonalról mentett. A 80. percben a mérkőzés játékvezetője szabálytalanságot látott a hazai kaputól 23 méternyire, Magasföldi pedig mesterien a bal felső sarokba csavarta a labdát (2-1). A 86. percben Száhl megmozdulását látta a bíró szabálytalannak az oldalvonalnál, de Kern bőven a kapu mellé bombázott. Az utolsó eseményként Fodor előre ívelését Pyschur lefejelte Kern elé, aki 17 méterről lőtt, de a kisérlet nem okozott gondot Illésnek.

Két ellentétes félidőt láthatott a közönség, az első játékrészben remek játékot produkáltak a hazaiak, akár több gólos is lehetett volna a vezetésük. A második 45 percben a vezetés tudatában már nem úgy ment a játék mint az elsőben, ennek következtében a meccs vége izgalmassá vált, de a vendégek nem tudtak egyenlíteni. Győzelmével és a riválisok eredményeinek számunkra kedvező alakulásával a BTC nem csak visszatért a dobogóra, hanem a bajnoki címért is bejelentkezett. Folytatás vasárnap 13.00 órától Gyirmóton, az ALCUFER Stadionban.Comments


bottom of page