top of page

Óriási lehetőséget szalasztottunk el - csalódást keltő döntetlen Szombathelyen!


A nyugat-dunántúli sorozatunk következő állomása Szombathely volt, ahol a már biztos kieső csapat volt a következő ellenfél. A körülményekről nehéz pozitívumot mondani, távoli öltöző, fedett lelátó és büfé hiánya, kezeletlen és göröngyös játéktér, stb. Az Illés - Gaszner, Dulló, Bozsoki, Száhl, Dankó - Lakatos, Hirman, Varga Sz. - Savanya, Tischler összeállításban kezdett csapatunk.

A 28. másodpercben szögletet rúghatott Varga Sz., de eredményt nem hozott. A 4. percben Savanya megzavarta a hazai kapust, aki eltalálta a labdával, de az az alapvonalon túlra pattant. Két perccel később két hazai szöglet következett, a második után Horváth M. a jobboldali kapufára fejelt. A 10. percben Dulló ívelt előre, a kedvező helyzetben Savanya rosszul vette át a labdát, így oda lett a lehetőség. Még ebben a percben Száhl nagy bal oldali bedobását Bozsoki tovább fejelte, az érkező Gaszner azonban 10 méterről a léc fölé fejelt. A 13. percben az előre vágott labdát Száhl Illéshez akarta továbbítani, de a kísérlet rövidre sikerült, Szabó megszerezte, középre adott passzát pedig Szenczi az üresen maradt kapuba gurította (1-0).  A 18. percben nagy bedobást követően Varga Sz. 17 méterről alig lőtt mellé, majd Dankó bal oldali beadását Gaszner tovább fejelte Tischlernek, aki a kapusba lőtt.

A 21. percben Hirman átadását Varga Sz. ismét fölé lőtte, majd Savanya próbálkozott 20 méterről, ez a kísérlet is a léc fölött hagyta el a játék teret. Fél óra elteltével Szabónak a 16-os sarkától leadott lövése kissé meglepte Illést, de fura mozdulattal kiütötte a labdát. A 39. percben Száhl futtatta Lakatost, a beadását üggyel-bajjal mentették a védők Tischler elől. A szünet előtti percben Szabó 20 méterről lőtt kapura, Illés nagyot nyújtózva védett, majd Dankó beadását Hirman fejelte rá nyolc méterről, Horváth Bendegúz csak másodszorra fogta a labdát.

A szünetben hármat cserélt Csordás Csaba, Dankó, Varga Sz. és Savanya helyett Beliczky, Varga B. és Benke lépett az el sem hagyott pályára, ugyanis a nagy távolság miatt a csapatok kint töltötték a szünetet a játéktéren.

Két perccel a II. félidő megkezdése után Gaszner ívelt jobb oldalról középre, Tischler éppen csak elérte a labdát, így a fejese mellé szállt. Az 56. percben Benke jobb oldali beadása átszállt a túl oldalra, Varga B. lövés helyett az alapvonal közelébe vezette a labdát, de visszaadását lefülelték a védők. Öt perccel később Benke került szinte kihagyhatatlan helyzetbe, de suta mozdulattal a kapusba lőtt. A 64. percben Hirman a félpályánál sárga lapot érően szabálytalankodott, és mivel egy már volt neki, a bíró kiállította. A 69. percben Benke adott be a bal oldalról, a fejelni készülő Tischlert az ötösön fellökte az egyik védő, Juhász játékvezető habozás nélkül mutatott a 11-es pontra. A büntetőt a sértett értékesítette (1-1).

A 78. percben Szenczi veszélyes bal oldali beadását Bozsoki és Illés közös erővel mentették. A 83. percben Dulló jobb oldali beadása után Tischler mellé csúsztatott, majd Benke helyett Gyurácz lépett pályára. A 89. percben Gaszner jobboldali sarokrúgását követően Dulló küldött 20 méterről életerős lövést kapura, de a kisérlet levágódott a védőkről. A 90+3. percben Száhl bal oldali beadásánál Beliczky 6-ről  méterről lefejelte a labdát, a kapusról kipattanót azonban Tischler nem érte el.

Ez egy vereséggel felérő döntetlenre sikerült meccs lett. Sajnálatos módon egy nagy védelmi hibát követően korán megszerezték a vezetést a hazaiak. Ezután ment előre ugyan csapatunk, de sok hibával játszott. Ezek után már csak az egyenlítés sikerült, a vetélytársak botlását nem sikerült kihasználni, a biztosnak látszó ezüstérem, illetve a bajnoki címért való harc helyett a dobogóért is kőkeményen meg kell küzdenünk az utolsó két fordulóban. Utolsó hazai mérkőzésünkre vasárnap 17.00 órától kerül sor az ETO Akadémia ellen.

Comments


bottom of page